İstanbul'da kadınlar Efrîn'den aldığı güçle sokaklara çıkacak

HDP Kadın Meclisi ve Mor Dayanışma, AKP-MHP'ye karşı Efrîn'den aldığı güçle 8 Mart'ta sokaklara çıkacak

ANF'ye konuşan HDP Kadın Meclisi Üyesi, Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Sözcüsü Gülsüm Ağaoğlu, AKP-Saray iktidarının kadın düşmanı ve çocuk istismarının önünü açan politikalara karşı direnişi büyüteceklerini vurguladı. Taciz ve tecavüz haberlerine ilişkin ana akım medyaya “Bu yayınları kesin” talimatı veren Türk Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren Ağaoğlu, yıllardır görünmez kılınmaya çalışılan yönelik tecavüz, taciz ve mobbingi her alanda teşhir edeceklerini söyledi. “Hiçbir şekilde sokaklarda olmaktan vazgeçmeyeceğiz” diyen Ağaoğlu, AKP-Saray iktidarının özellikle kadınların siyaset sahnesinde görünür olmasını engellemeye çalışan, alanlardan ayırıp onları eve hapseden politikalarına geçit vermeyeceklerini kaydetti.

Efrîn ‘de direnen kadınlardan aldıkları güçle alanları özgürleştireceklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Biz AKP’nin ve Saray’ın hayatı ve alanları OHAL ve KHK’lerle dizayn etme politikalarına karşı direneceğiz. Efrîn’deki kadınların direnişinden aldığımız güçle alanları, sokakları özgürleştireceğiz. 'Bu böyle gitmez, faşizm kaybedecek' mesajıyla, 8 Mart’ta ya özgürlük, ya özgürlük şiarıyla alanları, meydanları ve sokakları dolduracağız” dedi.

KOCA: OHAL VE SAVAŞ KARANLIĞINI YIRTACAĞIZ!

Mor Dayanışma Kurucusu Perihan Koca, 8 Mart'ı 'Karanlığı yırtacak, yaşamı yeniden kuracağız' başlıklı kampanyalarla karşıladıklarını aktarırken, sokak sokak, kapı kapı, mahalle mahalle dolaştıklarını ve yerellerden örgütlendiklerini belirtti. Kadın dayanışmasını sokakların her köşesine, yaşamın her hücresine taşımaya çalıştıklarını anlatan Koca, bu açıdan 8 Mart’ın sadece bir eylem niteliğinde olmadığını, kadınlara güç veren bir yerde durduğunu söyledi. Savaş ve OHAL dayatmasının özellikle kadınlar açısından yıkıcı sonuçlar doğurduğunu; şovenizm ve milliyetçiliği körüklediğini ifade eden Koca, bu şovenizmin kadınların bedeni, kimliği, emeği üzerinden yükseltildiğine işaret etti. Koca, bu yıkıcı politikalarına karşı yaşamı ve barışı savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Karanlığı yırtacağız” mesajını verdi.

'DİRENİŞİ HER YERE YAYACAĞIZ'

Koca, 2017 yılında domino taşı gibi birbirini etkileyen kadınların isyan dinamiklerinin, Türkiye’deki kadınların isyanını da mayaladığını söyleyerek, şöyle dedi: "Biz kadın isyanını mayalandığı yerde daha çok güç biriktiriyoruz ve birbirimize sahip çıktığımız; birbirimizi savunduğumuz ve birbirimize güç verdiğimiz bir 8 Mart’ı inşa ediyoruz."

İstanbul’da yapılacak gece yürüyüşüne, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz” sloganıyla katılacaklarını vurgulayan Koca, “Sadece İstanbul'da değil; taşralarda, fabrikalarda, taşeron sömürü sistemiyle çalıştırılan kadınların yanında olacağız. Her yerde direnişi yükselteceğiz” dedi.