İzmir’de polisin sokak ortasında dövdüğü esnaf yaşamını yitirdi

İzmir Kadifekale’de polisin sokak ortasında döverek hastanelik ettiği esnaf Mehmet Şerif Coşkun tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir’in Konak ilçesi Kadifekale semtinde 13 Kasım’da Motosikletli Polis Timleri (Yunus) tarafından darp edilen 25 yaşındaki esnaf Mehmet Şerif Coşkun, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Darp edildikten sonra Bozyaka Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Coşkun, dört kez kalp krizi geçirmişti. Polis şiddetinden dolayı Coşkun ailesi suç duyurusunda bulunmuştu.

Olayın tanıklarından Mahsun Öztekin, şunları anlatmıştı: "Arkadaşım Şerif 25 yaşında. Çocukluğundan beri Kadifekale'de yaşıyor. Ailesiyle birlikte bakkal işletiyor. Cuma günü dükkanındaydı. Arabayı park etmek için çıkmıştı. O esnada yunus polisler geldi ve GBT yapmak istediklerini söyledi. Şerif de 'Arabayı park edeyim, yaparsınız' dedi. 6 yunus polisi hiçbir şey yapmadığı halde Şerif'i araçtan indirip dövemeye başladı. Yerde yatarken biber gazı sıkıp, tekmelediler. Olay esnasında kalabalık oluştu, bizler polislerin şiddetini durdurmaya çalıştık. Fakat bize de şiddet uyguladılar. Tüm bunları telefonuyla kameraya çeken arkadaşımın elinden telefonu alıp, görüntüleri sildiler. Daha sonra ben birkaç dakikalık video çektim. Bunu da silmek istediler ama telefonumu vermedim.”