Öcalan: Tecridi kadınlar kıracak

HDP Urfa Milletvekili Öcalan, AKP'nin çürümüş politikasının kadınların özgürlük tutkusuna çarpacağını belirterek, "Kadınlar, İmralı'daki tecridi kıracak" dedi.

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin, insanlık suçu olduğunu; kadınlar öncülüğündeki mücadelenin buna son vereceğine inandığını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, 18 yıldan beri uygulanan tecridin Öcalan şahsında Kürt halkına ve Ortadoğu'da ezilen tüm halklara yönelik olduğunu söyledi. Öcalan, "AKP iktidarı, çürümüş, kokuşmuş bir siyaseti devam ettirmeye çalışıyor. İmralı politikası, bu iktidarın çaresizliğidir, kendine olan güvensizliğidir. Bu güvensizlik ve çaresizlik, onları savaşa sürüklemiştir. Kürt sorunu çözülmediği sürece Ortadoğu ve Türkiye bu krizlerden çıkamayacaktır" dedi.

Kürt halkına yaklaşımda artan şiddetin, kaosun daha fazla derinleşmesi anlamına geldiğini ifade eden Öcalan, "Kürtsüz bir çözümün mümkün olamayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Kürt sorunu, artık bir dünya sorunudur. Nüfusu 50 milyona yaklaşan Kürtlerin statüsüz kalması imkansız. Kürtlerin de bütün milletler gibi kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Kürt halkının en temel hakları gasp edilmiştir’’ şeklinde açıkladı.

KADINLARIN ÖZGÜRLÜK TUTKUSU

TJA’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılmasına yönelik başlattığı kampanyaya dikkat çeken Öcalan, şöyle devam etti: ‘‘Sayın Öcalan'dan haber alınamıyor. Bayramdaki aile görüşmesi hakkı da gasp edildi. AKP'nin bu çürümüş politikası, kadınların özgürlük tutkusuna çarpacak. TJA'nın 'tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak' şiarıyla başlattığı kampanyayla da bunu bir kez daha göstereceğiz. Kadınlar, tecridi kıracak. Kadınlar, 'Önderliğin özgürlüğü, tüm kadınların özgürlüğüdür' şiarıyla özgürlüğü tüm topluma armağan edinceye kadar mücadele edecektir."