Şehit Avesta Xabur mücadele amaç ve hedeflerini anlatıyor

Türk işgalciliğine karşı fedai eylem gerçekleştirerek Şehit düşen YPJ savaşçısı Avesta Xabur, Şehit Şilan akademisi eğitim devresinde mücadele amaç ve hedeflerini anlatıyor.

Kobanê zaferinin ertesi günü... Arin Mirkan’ın anısı karşısında saygıya durmuşken bütün dünya, özgürlük direnişinin çığlığı bu sefer Efrin’in Hemame köyünde yükseldi.

YPJ savaşçısı Avesta Xabur, Efrin’in Hemamê köyünde 27 Ocak günü Türk işgal güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmaların yaşandığı esnada fedai eylem gerçekleştirerek şehit düştü.

Şehit Avesta Xabur, Şehit Şilan Akademisindeyken çekilen video kaydında kadın özgürlük mücadelesini ve hedeflerini anlatıyor.

Miştenur tepesi neresidir diye sorsan Şehit Avesta Xabur’a belki de Dersim ve Xakurke’dir diye yanıt verirdi.

O Zilan ve Beritan demeyi tercih etmiş. Şehit Şilan akademisi eğitim devresinde mücadele amaç ve hedeflerini anlatırken, “Amacım Zilan ve Beritan’ın düzeyine ulaşmaktır” diyor.

Ve bu cümlesinden hemen sonra ‘istediğin bir şey var mı’ diye soran muhabire, net bir ifadeyle ‘hayır’ diyor. Bir dava kadını olduğunu ve amacının birşeyler istemek veya beklemek olmadığını, sadece ve sadece davasını zafere taşımak istediğini anlatıyor.

Kürdistan, DAİŞ faşizminin yenilgiye uğratıldığı günün sabahında yiğit bir evladının daha sözünde durduğuna tanıklık etti. Topraklarına DAİŞ’in rengini ve aklını hakim kılmaya çalışan Türk işgal güçlerine içerisinde yetiştirdiği direniş kültürünün fedai tarzıyla yanıt verdi.

Efrin’in Hemame köyünde QSD savaşçıları ve faşist Türk ordusu arasında çatışmaların yoğunlaştığı esnada “üzerindeki bombalarla Türk tankının içine girerek, tankı içindekilerle imha ederek şehit düştü.”

Avesta Xabur’un eylemiyle, Türk işgalci ordusu ve çeteleri için 27 Ocak günü Efrin’in Hemame köyünde geri sayım başlamıştır. Tıpkı DAİŞ’in yenilgisinin Miştenur’da Arin Mirkan’ın eylemiyle başlaması gibi.

Yarının çocukları ilk senin adını öğrenecek, seni dinleyerek büyüyecek şehit Avesta Xabur…