Şengal dağında 8 Mart kutlandı

Şengal Dağı’nda YJŞ savaşçıları, 8 Mart’ı büyük bir coşku ile kutladı.

Şengal Dağı’nda Şengal Kadın Birlikleri’nin (YJŞ) savaşçıları düzenledikleri bir tören ve etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Şengal Kadın Birlikleri’nin (YJŞ) düzenlediği askeri tören ile başlayan kutlamada konuşma yapan YJŞ Komutanı Axîn İntikam “8 Mart Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve bütün direnen kadınlara kutlu olsun” dedi.

Özgür kadın mücadelesiyle Apocu ve direngen kadın mücadelesiyle özgür toplumun kazanacağını söyleyen İntikam, kadınlar üzerindeki şiddet ve baskının ortadan kaldırılması için her kadının sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

‘HER YERDE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMELİYİZ’

“Öncelikle mevzilerde direnen bütün kadınların 8 Mart’ını kutluyoruz. Biz bu mücadeleye emek vermiş, mücadele etmiş ve şehit düşen bütün kadınları minnetle anıyoruz. Biz özgür kadın kimliğimizle yaşamamız için, sürekli mücadele etmeliyiz. Bilindiği gibi her yerde kadınlar, toplumuz ve halkımızın üzerinde bir şiddet ve baskı var. Bu şiddet ve baskıları durdurmak için biz kadınlar da her yerde kendi sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz” diyen İntikam Efrin’deki Çağın Direnişi’nde yer alan kadınların da direnişine dikkat çekti.

Efrin’de kadınların özgürlük mücadelesi yürüttüğüne işaret eden intikam şöyle konuştu: “Talancı Erdoğan ve çetelerine karşı meşru bir mücadele vermekte. Toplumumuz ve halkımız üzerindeki şiddeti durdurmak için, her yerde başarılı bir şekilde mücadele etmeliyiz. Kadınlar özgür yaşamın öncülüğü yapıyor ve biz de bu mücadeleye en etkin biçimde katılmalıyız. Biz YJŞ olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü öncelikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, mevzilerde savaşan bütün kadınlara kutluyoruz. Biz her zaman ve her yerde Önder Apo’nun yarattığı özgür yaşama sahip çıkacağız. Yaşasın 8 Mart, yaşasın Önder Apo diyoruz.”

Kutlama intikamın konuşması ardından müzik ve kültürel etkinliklerle devam etti.