‘Şimdi Efrîn’i, kadın devrimini sahiplenme zamanı’

Kuruluşunu bir basın açıklaması ile ilan eden Paris Efrîn kadın Platformu, düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Paris Efrîn Kadın Platformu, “Şimdi 'her yer Efrîn her yer direniş' sloganıyla direnenlerin sesine ses katma zamanı. Şimdi Efrîn'i; kadın devrimini sahiplenme zamanı, şimdi Efrîn olma zamanı” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Paris Efrîn Kadın Paltformu şunları belirtti: “Irkçılık, dincilik ve cinsiyetçilikle yoğrulmuş egemen sistem, ömrünü tükettikçe insanlığı yeni krizlere sürüklemeye devam ediyor. Bu krizlerin ve dışavurumu olarak savaşın merkezileştiği yerin Ortadoğu, özelde de Kürdistan'da yoğunlaşması elbette tesadüf değil. Çünkü insanlığın doğuş mekanı olan bu topraklarda halklar ve kadınlar, tarihin ters yüz edilmesine meydan okuyorlar. Tarihi direnerek kendileri yazıyorlar. Halklara dayatılan soykırıma, kadın kırımına dur diyor; yeni bir yaşamın müjdeleyicisi, tüm dünya halklarına ve kadınlarına ilham oluyorlar. Bu yaşamın ete kemiğe büründüğü adres olarak Rojava Devrimi bu nedenle bir kez daha saldırıların odağına konuldu. Bir kadın kenti olarak Efrîn, bu nedenle faşist diktatör Erdoğan rejiminin hedefi haline geldi.

Efrîn tıpkı dün Kobanê'de olduğu gibi insanlık için direniyor, insanlığın onuru için savaşıyor. Tam 10 gündür kadın ve çocukların üzerlerine tonlarca bomba yağdırarak, özgürlük tutkunu bir halk karşısında aciziyetini gösteren Türk devleti kaybedecektir.

Bizler biliyoruz ki Arîn Mirkanların, Peymanların, Destina Başur, Ayşe Deniz Karacagil ve İvana Hoffmanların ve son olarak Avesta Xaburların yarattığı değerlerle yükselen Rojava kadın devrimi yenilmezdir. Ortadoğu kadın devrimi yenilmezdir. Çünkü bu devrim artık sınırları aşmış, evrenselleşmiş, tüm dünya kadınlarının ortak değeri ve umudu haline gelmiştir. Bu nedenle Efrîn'i savunmak kadın devrimini savunmak, Efrîn'i korumak yaratılan kadın değerlerini korumak anlamına gelecektir. Tam tersi olarak Efrîn'e karşı sessiz kalmak Ortadoğu'nun yeniden karanlığa sürüklenmesine göz yummak, insanlık suçuna ortak olmak demektir.

Bu nedenle Paris'teki kadın kurumları, çeşitli siyasi parti-oluşum ve hareketler içerisinde yer alan kadınlar olarak tüm Avrupa'da olduğu gibi Efrîn'i sahiplenmeyi bir onur, vicdan borcu aynı zamanda kadın devrimi karşısında bir sorumluluk olarak görüyor; Paris Efrîn Kadın Platformu adıyla alanlarda olacağımızı duyuruyoruz. Başta feministler, her halktan ve inançtan kadınlar, kendisine demokrat ve sosyalistim diyen tüm kurum ve partileri bu onurlu duruşun içinde yer alma çağrısı yapıyoruz.

Şimdi 'her yer Efrîn her yer direniş' sloganıyla direnenlerin sesine ses katma zamanı. Şimdi Efrîn'i; kadın devrimini sahiplenme zamanı, şimdi Efrîn olma zamanı...”

Platformda HDK-F Kadın Meclisi Girişimi, TJK-F, SKB, ADKH, Kobanê Kadın Kolektifi, Voix Des Femmes, DİDF’li Kadınlar yer alıyor.