Şırnak'ta sabotaj eylemi: 3 işgalci öldürüldü

Şırnak’ın Hezex (İdil) ilçesinde TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj taktiği ile eylem düzenledi. Eylemde,1 astsubay ve 1 uzman çavuş olmak üzere 3 asker öldürüldü, 9'u ise ağır yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 9 Aralık günü Şırnak’ın Hezex (İdil) ilçesine bağlı Şehit Botan alanında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj taktiği ile eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 1 astsubay ve 1 uzman çavuş olmak üzere 3 asker öldürülmüş, 9 asker ise ağır yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BARINAK VE MEVZİİLER VURULDU

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 13 Aralık günü saat 11.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından çevresindeki alanları savaş uçakları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

XAKURKÊ VE AVAŞİN’E HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

11 Aralık günü savaş uçakları saat 17.00’da Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Şerif ve Sininê alanlarını bombalamıştır.

12 Aralık günü savaş uçakları saat 15.00 sularında Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanı ve Zap bölgesine bağlı Şikefta Birindara alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

3 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

29 Ekim tarihli açıklamamızda, 20 Ekim günü Mardin’in Derik ilçesi ile Urfa’nın Viranşehir ilçeleri arasında bulunan alanda işgalci TC ordusunun başlattığı operasyona yönelik güçlerimizin eylem gerçekleştirdiğini ve 14 özel harekat polisinin öldürüldüğü bilgisi ile düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımızın şehit düştüğünü kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Eriş Qoser
Adı Soyadı: Hikmet Eren
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Xezali – Mehmet Beşir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ekim 2019 / Mardin

 

Kod Adı: Hamza Tolhıldan
Adı Soyadı: Mustafa Akış
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Zerga – Siyamend
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ekim 2019 / Mardin

 

Kod Adı: Şervan Qerejdax
Adı Soyadı: Ali Derin
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Gülbeyan – Seydo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ekim 2019 / Mardin

Kürdistan halkının yetiştirdiği birer evlatlarından olan Eriş, Hamza ve Şervan arkadaşlarımız sömürgeci – faşist TC devletinin yürüttüğü soykırım savaşına karşı farklı tarihlerde gerilla saflarına katılmışlardır. Halkının öz değerlerine bağlı ve bu değerlerin birer savunucuları olan yoldaşlarımız, saflara geldikleri ilk andan itibaren fedaice bir katılımın sahibi olmuşlardır. Verdikleri değerli emekler ile isimlerini hafızalara kazıyan kahraman yoldaşlarımız, Önder Apo’nun militanları olmayı bilmiş ve bunu en iyi bir şekilde temsil etmeyi başarmışlardır. Aktif savaş bölgesinde duraksamadan düşmana karşı mücadele yürüten yoldaşlarımız, en son faşist TC ordusunun başlattığı bir operasyonda düşmana ağır kayıplar verdirmiş ve ölümsüz şehitler kervanına katılmışlardır.

Faşizmin saldırılarının en çok yoğunlaştığı bir dönemde aktif mücadele verdikleri alanda şehadete ulaşan Eriş, Hamza ve Şervan arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

ÇEKDAR BİLİCAN ESİR DÜŞTÜ

31 Ekim tarihli açıklamamızda 7 Ekim günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şifreza alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmaların yaşandığını ve bu çatışmalar sonucunda şehadete ulaşan 3 arkadaşımızın kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehit olarak ilan ettiğimiz Çekdar Bilican (Mikail Özdinç) arkadaşımız, şehit düşmemiş olup düşman güçlerine esir düşmüştür.”