Şule Çet’in katledilmesi davasında iki sanık mahkum edildi

Ankara’da üniversite öğrencisi Şule Çet’in öldürülmesine ilişkin görülen davada, tutuklu sanıklardan birine müebbet, birine de yaklaşık 20 yıl hapis cezası verildi.

Ankara'da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs'ta cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra bir plazanın 20'nci katından atılmıştı.

Çet’in ölümüne ilişkin Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'a (33) ağır hapis cezaları verildi.

Karar duruşmasında sanık Çağatay Aksu hakkında “eylemi gizlemek ve kasten öldürmek”ten müebbet hapis cezasının yanı sıra “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 10 yıl 6 ay, “kişiyi hürriyetin yoksun bırakma” suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere 12 yıl 12 ay hapis cezaları verdi.

Berk Akand’a ise “adam öldürmeye yardım” suçundan 12 yıl 6 ay, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 5 yıl, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası olmaz üzere toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Sanık yakınları karara tepki göstererek, arbedeye neden oldu. Bunun üzerine salon boşaltıldı.

Adliye önünde açıklama yapan Şule Çet'in babası İsmail Çet, "Acımız bitmedi ama ceza aldıkları için devlete ve hükümetimize ve yanımızda olanlara teşekkür ederim. Ben bir baba olarak kız evladımı kaybettim. Başka ana babaların bu acıyı çekmesini istemiyorum. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.