Abdullah: İşgal sürdükçe barış olmaz

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, "İşgal devam ettiği sürece Suriye’de barış sağlanamaz" dedi, çözümden yana güçlere çağrıda bulundu.

Kongreya Star’ın yıllık toplantısı Girke Lege ilçesine bağlı Rimêlan beldesinde bulunan İşçi Sendikası Salonu’nda, Kongreya Star’ın Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı alanlarından 80 yetkilinim katılımıyla yapılıyor.
Yıllık toplantı 2 gün devam edecek.

'TÜRK DEVLETİ YOK ETMEK VE DAİŞ'İ CANLANDIRMAK İSTİYOR'

Toplantıda konuşma yapan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, şunları söyledi:
“Ortadoğu farklı medeniyet ve kültürlerin beşiğidir. Her gün büyük askeri, toplumsal, siyasi, kültürel saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Ortadoğu toplumların yaşadığı sorunların tümü, ortak yaşama ve halkların iradesine karşı olan egemen zihniyetin sonucudur. Bu egemen zihniyet halkların parçalanmasına, özgürlüklerin ve kadınların bastırılmasına sebep olmuştur. Bugün kadınlar Ortadoğu toplumlarına yönelik tehlikelere, saldırılara karşı mücadele ediyor.”
Ortak yaşamın ve halkların kazanımlarının korunması için tüm kadınları mücadeleyi büyütmeye çağıran Abdullah, işgalci Türk devletinin DAİŞ çetelerini Kuzey ve Doğu Suriye’de yeniden canlandırmaya çalıştığını vurgulayarak, “Türk devleti bölgelerimizdeki demokratik sistemi yok etmede ısrarlıdır. Halkımız DAİŞ tehdidiyle karşı karşıyadır. Türk devleti halkımıza yönelik ihlal ve işkencelerin her türlüsüne başvuruyor, kadınlara, çocuklara, insanlara şiddet uyguluyor. Bununla birlikte Suriye demografisini değiştirmek için DAİŞ çetelerinin ailelerini bölgelerimize yerleştiriyor. Suriye’de barış ve demokrasinin sağlanması Türk devletinin Suriye topraklarından çıkmasına bağlıdır” diye konuştu.

ÇÖZÜM ARAYAN GÜÇLERE ÇAĞRI

Suriye krizine çözüm arayan bütün güçleri Türk devletinin ihlallerine sınır getirmeye davet eden Asya Abdullah, “Bu kapsamda Suriye toprak bütünlüğünün korunmasına ilişkin anlaşmalar imzalayan Rusya’nın Türk devletinin işgalini sonlandırması gerekmektedir” diye belirtti.
Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, tüm toplumları, halkları savunan kararların verilmesi için çalışma yürütmeye çağırdı.