Abya Yalalı feministler: Efrîn'i savunalım

Abya Yalalı feministler, Efrîn direnişini sahiplenme çağrısı yaparken, "Kıtamızın hükûmetleri Türkiye ile ilişkisini kesmeli" dedi.

Abya Yalalı feministler, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Efrîn ile dayanışma mesajı yayımladı.

"Bir kez daha Türkiye hükûmetinin kadınlara ve Kürt halkına karşı illegal saldırısına tanık oluyoruz, bu kez Erdoğan önderliğinde" diye başlayan yazılı mesajda şunlar ifade edildi:

'SESSİZLİĞİ KABUL ETMİYORUZ'

"Kürdistan kadınlarının devrimini kucaklayan Abya Yalalı halkçı feministler olarak, bir halk bombalanırken kıtadaki toplumsal hareketlerin ve hükûmetlerinin sessizliğini veya düşük sesle konuşmalarını kabul etmiyoruz.

'SİVİLLER KATLEDİLİYOR'

Erdoğan, hava sahasını açan Putin hükûmetinin ve bu saldırıyı destekleyen Trump hükûmetinin yardımıyla, ayrıca El Kaide (bugün Hayet el Tahrir), ISIS ve diğer terörist grupların katılımıyla Efrîn'de çoğu Kürtler ve sivillerden oluşan nüfusa karşı yeni bir katliam düzenliyor. Çocuk ve yetişkinler olmak üzere ölü ve yaralılar var. Korkunç bir insani kriz yaşanıyor. Yapılmak istenenin bir kısmı da, Efrîn'de mülteci statüsünde olan yerel halkı yerinden etmek.

ÇAĞRI

Kıtadaki tüm feminist kolektiflere, halklarımızın kadınlarına, toplumsal ve siyasi halk örgütlerine çağrıda bulunuyoruz: Kıtamız hükûmetlerinin Erdoğan hükûmeti ile ilişkilerini durdurmalarını talep edelim ve Erdoğan'ın Efrîn'de, Rojava'da, tüm Türkiye ve Suriye'de Kürt halkına karşı ve Efrîn'de yaşayan diğer halklara karşı saldırılarını durdurması için talepte bulunmalarını sağlayalım.

Bizleri duygulandıran bir kahramanlıkla topraklarını koruyan ve savunan Kürdistan kadınlarını ve savunma kuvvetlerini kucaklıyoruz."