Adalet eylemlerine güçlü katılım çağrısı

Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimci için her Çarşamba yapılan 'Adalet' eyleminde, davanın görülmesine az bir süre kaldığı belirtilerek, eylemlere güçlü katılım çağrı yapıldı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde, Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile her Çarşamba gerçekleştiriliyor. Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde başlayan eyleme SKB'nin de destek verdi. Kürdistanlılar ve dostları, katliamın gerçekleştirildiği Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.  

Yürüyüş boyunca katliam ile ilgili bilgilendirme yapılarak, "Hepimiz Sakine, Fidan ve Leyla’yız " sloganları atıldı. 

Kürdistan Enformasyon Bürosu'de ise devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Burada yapılan açıklamada, Fransa devletinin bu katliamın arkasındaki karanlık ellerin açığa çıkarması talebi yenilendi. 

Eylem'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Özcan Bahşi bir konuşma yaptı. Paris’te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin dava sürecinin başlamasına az bir süre kaldığını söyleyen Başhi, bundan sonraki haftalarda yapılacak eylemlere daha güçlü katılım olması gerektiğini vurguladı. 

Eylem, adalet talebi içeren sloganlarla sonlandı.