Adanalı kadınlar: Leyla Güven'in eylemini sahipleniyoruz

Adanalı kadınlar, tecride karşı açlık grevinde olan, rehin tutulan Leyla Güven'e destek verdi. Kadınlar, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit tüm Kürt halkı üzerinde uygulanmaktadır" dedi.

Rehin tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in, 7 Kasım günü başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevine Adanalı kadınlardan tam destek geldi.

‘CEZAEVLERİNDEKİ DİRENİŞ BASTIRILMAK İSTENİYOR’

Cezaevlerindeki hak ihlallerine dikkat çeken Suzan Kılıç, “Cezaevleri bizim için sıradan bir yer değil. Bizler oradakileri birer öncü, yol açıcı arkadaşlar olarak görüyoruz. Bu yüzden de devlet bu direniş alanlarını boşaltmak ve sindirmek istiyor. Ama bizler cezaevlerindeki arkadaşlarımıza inanıyoruz. Onlar her daim öncü olmuşlardır. Bugün de öncü olacaklar, bizler de sonuna kadar onlarla omuz omuza olacağız” dedi.

‘LEYLA GÜVEN KADINLARIN İRADESİDİR'

“Güven, halkın kendi iradesi ile seçmiş olduğu bir vekildir” diyen Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ama faşizm buna yol vermiyor. Cezaevinde rehin tutuluyor. Bu da başlı başına bir faşizmdir. Bugün Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerindeki tecrit tüm Kürt halkı üzerinde uygulanmaktadır. Güven de bu tecride karşı kendi iradesini ortaya koydu. Leyla Güven, biz tüm kadınların iradesidir.  Biz de almış olduğu bu eylem kararının arkasındayız. Onun içeride başlatmış olduğu bu eyleme bizler de dışarıda sahip çıkacağız.”

'ÖCALAN ÖNDERİMİZDİR'

Güven’in başlatmış olduğu eylemin tüm Kürt kadınlarının iradesini yansıttığını söyleyen Emine Adıbelli de, “Leyla’nın yanındayız ve eylemini sonuna kadar destekliyoruz. Cezaevlerinde baskılar azalmak yerine her geçen gün daha da artıyor. Kendi irademiz ile seçtik Leyla’yı. O yüzden Leyla Güven irademiz, Öcalan da önderimizdir" diye konuştu.

‘TUTSAK KADINLAR İÇİN DE ALANLARDA OLACAĞIZ'

“Kadın özgürlük mücadelesi veren tüm arkadaşlarımızın da yanındayız” diyen Güler Seve, "Tüm dünya kadınları gibi 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde cezaevlerindeki kadınların da sesini alanlara taşımak için sokaklarda olacağız” mesajını verdi.