Adıgey’de kadınlar Efrin direnişini selamladı

Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya gelerek Efrin direnişini selamladı.

Rusya Federasyonuna bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyetinde faaliyet yürüten Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu-Bêrîtan öncülüğünde kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya geldi.

Bir salonda yapılan toplantı, Kürdistan özürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Kürt kadın mücadelesini ve Efrin direnişini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu Yönetim Üyesi Sinem Broyeva, “Kadınlar dünyanın dört bir yanında zulme ve haksızlığa karşı anlamlı bir mücadelenin içinde” dedi.

Broyeva, “8 Mart bu mücadeleyi en iyi özetleyen gündür. Kürt kadınları ve dostları en anlamlı direnişi Efrin’de yapıyor. Efrin direnişi kadın özgürlüğünün sembolüdür. Avesta Xabur ve Barin Kobanê bunu en iyi ifade eden özgür kadınlardır. Özgürlük için kalbi atan her kadının Efrin için ayağa kalması ve Faşist Türk ordusu ile çetelerinin katliamlarına karşı sesini yükseltmesi gerekir’’ şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bir etkinlikle kutlandı.