Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Kubilay’a 8 yıl hapis!

Tutuklu Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay’a 8 yıl hapis cezası verildi.

Yeri işgal edilen ve 27 Aralık 2016 tarihinden beri Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Mukaddes Kubilay hakkında "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

SEGBİS'İ REDDETTİ, DURUŞMAYA KATILMADI

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanmayı reddederek katılmayan Kubilay'ın avukatları duruşmada bulundu. Kubilay, SEGBİS’i sağlıklı bulmadığını ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini mahkemeye iletti.

AVUKATLAR: KAYYUM ATAMAK İÇİN...

Avukatlar, müvekkilleri hakkında yapılan suçlamaların siyasi parti faaliyetleri olduğunu, gazetelere verdiği röportaj ve katıldığı basın açıklamalarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Soruşturmanın hukuki olmadığını kaydeden avukatlar, davanın siyasi saiklerle Ağrı Belediyesi’ne kayyum atamak için başlatıldığını belirterek, müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.

KARAR

Mahkeme Heyeti, Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay’a 'Örgüt üyeliği' iddiasıyla 7 yıl 6 ay, 'Örgüt propagandası' iddiasıyla ise 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi.