AKP kayyumlarının kadın düşmanlığı

Van'ın ilçelerindeki belediyelere atanan kayyumlar, kadın çalışmalarını durdurdu.

Van'ın İpekyolu, Edremit, Özalp ve Erciş ilçe belediyelerine atanan kayyumlar, kadın çalışmalarını durdurdu. Belediyelerde özgün birimler olarak faaliyet gösteren Kadın Politikaları Müdürlükleri kayyum tarafından kapatıldı. Özalp Belediyesi'nin kadın çalışmaları ise kayyum Serdar Karal'ın "keyfi iznine" bağlandı.

İlçede 2014 yılından bu yana Kadın Yaşam Merkezi (Maya), Kadın  Emeği Pazarı açan, aynı zamanda kadınlar için sağlık ve eğitim ile ilgili seminerler düzenleyen İpekyolu Belediyesi Kadın Müdürlüğü’nün çalışmaları, belediyeye  kayyum olarak atanan Önder Can tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden durduruldu. Çalışmalar ile ilgili, “Kadın Müdürlüğü nedir, ne işe yarar?” tepkisini veren Can, Kadın Müdürlüğü ile ilgili çalışmalarda yetki imzasını Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki erkek memura bağladı.  

İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ'NE DE TAHAMMÜLLERİ YOK

Yine keyfi olarak Fen İşleri Müdürlüğü’ne atanan 2 kadın mimar da bu nedenle istifa etti. Can’ın seçilmiş belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser’in odalarında asılı olarak bulunan “Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi”ni de kaldırttığı öğrenildi. 

ÇALIŞMALAR DURDURULDU, 'İZNE' BAĞLANDI

Görevinden uzaklaştırılan Özalp Belediyesi’nin seçilmiş Eş Başkanı Handan Bağcı’nın odasını işgal eden kayyum Serdar  Karal da, Kadın Politikaları Birimi’nin bütün çalışmalarını “izne” bağladı. Karal, 2015 yılında açılan ve Kürtçe eğitim veren Alan Kurdî Kreşi'nin kapısına da kilit vurdu.

Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü temelde çalışma yürüten belediyenin Kadın Politikaları Müdürlüğü ise, kadınların kayyumdan izin almayacaklarını belirterek, çalışmalarını askıya aldı.