AKP'nin saldırıları Batman'da kınandı

Batman KJA bileşenleri tarafından baskılara ve kadın iradesinin yok sayılmasına karşı basın açıklaması düzenlendi.

Batman DBP İl Binasında yapılan basın açıklamasına HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran, görevden alınan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, KJA Sözcüsü Songül Korkmaz ile çok sayıda kadın katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Gulistan Akel kadın iradesine ve kadın direnişine saldırı gerçekleştiğini ifade ederek, "Birçok kadın arkadaşımıza yönelik baskı politikası uygulandı. Bununla birlikte ilk kadın ajansımız olan JINHA'nın kapatılmasını ve basın çalışanlarına yönelik yapılan baskıları kınıyoruz. Hergün her an bu saldırılara karşı direnmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Basın açıklamasını okuyan KJA Sözcüsü Songül Korkmaz ise iktidarın kadın kazanımlarına ve eşit temsiliyet hakkına saldırı yaptığını söyleyerek şunları aktardı: "Biz kadınlar eşit temsiliyet hakkımız başta olmak üzere bedenimiz, irademiz ve kazanımlarımızı hedef alan hiçbir saldırıya izin vermeyeceğimizi birkez daha hatırlatıyor ve bütün kadınları Gültan Kışanak  ile Ayla Akat Ata şahsında kendi iradelerini sahiplenmeye çağırıyoruz. Bütün bu baskılara karşı kadın örgütlemesini yüksektip alanlarda olacağız."