AKP zihniyetinin en büyük düşmanı kadınlar

Derneklerinin kapatılmasını protesto eden KJA üyeleri, AKP zihniyetinin en büyük düşmanının kadınlar olduğunu belirterek, içerisinde bulunulan karanlığın da yine kadınların onurlu ve kararlı mücadelesi ile son bulacağını vurguladı.

Hükümet tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 370 dernekten biri olan Kongreye Jinen Azad’ın  (KJA) İstanbul Koordinasyonu üyeleri, derneklerinin kapatılmasına dönük tepkilerini İstanbul Bakırköy’deki Cumhuriyet Meydanı’nda gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın da katıldığı protesto eylemine katılan kadınlar “ İrademe dokunamazsın, mutlaka kazanacağız” yazılı pankart açıp, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Eylemde konuşan Milletvekili Hüda Kaya, alınan karar ile aslında “Bu toplumun sesi, rengi, kendi öz kimliğini ifade eden  sivil toplum örgütlerinin kapatıldığını” ifade etti.

HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Hatice İpek tarafından yapılan basın açıklamasında ise, millet iradesini, demokrasiyi düşürmeyen Saray-AKP zihniyetinin, söylemleri ve hukuksuz uygulamaları ile her geçen gün halkın iradesini baskı altına almaya çalıştığı ifade edildi.

Son süreçte özellikle kadın kazanımlarına yönelik baskı ve hukuksuz uygulamalarla yönelindiğini dile getiren İpek, “Bu da gösteriyor ki, bu zihniyetin en büyük düşmanı kadınlardır. Kadınlar öncülüğünde kazanılan Rojava zaferi, bu çürümeye yüz tutmuş zihniyete büyük bir darbe vurmuş, devamında kadına, kadın örgütlülüğüne ve kazanımlarına AKP- Saray güçleri tarafından büyük saldırılar ardı ardına gelmiştir” diye kaydetti.

İpek, bu sözlerinin devamında ise “Birlikteliğimizi çoğaltan kurumlarımızı kapatabilirsiniz ama bizleri dayanışmadan asla ve asla geri döndüremezsiniz” diyerek, kadınların bu korku imparatorluğunun bir parçası olmayacağını vurguladı.

Eylem İpek’in savaşın ve karanlığın kadınların onurlu ve kararlı mücadelesi ile son bulacağına dair sözlerinin ardından alkış ve sloganlarla son buldu.