Almanya’da Efrîn Kadın Platformu kuruldu

Almanya’da Efrîn Kadın Platformu kuruldu. Köln’de yapılan bir basın açıklamasıyla kuruluşunu ilan eden platform, “Direniş ruhuyla her yeri Efrînleştirelim” sloganıyla bütün kesimleri eylemlere çağırdı.

Türk devletinin Efrîn'e dönük işgal saldırısına karşı Kürtlerin direnişi sürüyor. Dünyanın birçok yerinde Kürtler ve dostları sokaklarda tepki gösteriyor. Bu eylemlerin öncülüğünü ise kadınlar yapıyor. Bugün de Almanya’nın Köln kentinde, YJK-E öncülüğünde Türkiyeli ve Kürdistan’ın 4 parçasından birçok kadın kurumunun katılımıyla Efrîn Kadın Platformu kuruldu. Kadınlar, yaptıkları bir basın açıklamasıyla platformun kuruluşunu ilan etti. Açıklamaya YJK-E, ADHK, SKP, Yaşanacak Dünya PYD, Êzidî Kadınlar, FEDA, HDK-Almanya, Rojhilat Kürdistan’ından KJAR, Güney Kürdistan’dan Tevgera Azadî olmak üzere çok sayıda kadın kuruluşu katıldı. Basın açıklamasını okuyan YJK-Almanya Sözcüsü Ayten Aslaner, Almanya’nın bütün kentlerinde yapılacak gösteriler için kadınlara güçlü katılım çağrısında bulundu.

‘ROJAVA DEVRİMİ BÜTÜN DÜNYANIN İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR’

YJK-Almanya Sözcüsü Ayten Aslaner, Rojava’nın devriminin bütün dünyaya ilham kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Başta Ortadoğulu kadınlar olmak üzere tüm dünyaya ilham kaynağı olan Rojava Devrimi'nin yaratmış olduğu etkiyi sindiremeyen faşist Türk devleti, Kürt halkının ve kadınlarının kazanımlarına saldırmaya devam ediyor. Erdoğan faşizmi, Rojava kadın devrimine bu kez de Efrîn’i hedef alarak yönelmektedir. Geleceğini Kürt halkının yokluğu üzerinden inşa etmeye çalışan faşist Erdoğan rejimi, Efrîn’i işgal girişimiyle Kürt halkına dönük yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır. Faşist Erdoğan hükûmeti içte yaşadığı iflası, bitmişliği, şimdi de Efrîn’i işgal girişiminde bulunarak kapatmaya çalışmaktadır. Türkiye’yi zindana çeviren, halklara yaşam alanı bırakmayan, en ufak bir kıpırtıya bile tahammülü olmayan bu rejim gün gittikçe çökmektedir” diye konuştu.

Aslaner’in okuduğu açıklamada, Rojava kadın devrimine de vurgu yapılarak, "Rojava devrimi ve Kobanê direnişiyle Kürt kadın hareketi evrenselleşip sembolleşti. Kürdistan’da yaşayan bütün halklar için demokrasi ve özgürlük umudu haline geldi. Bu umut Rojava’da sistemleşti. Bunun somut örneği de Efrîn’dir. Çünkü bugün Efrîn’deki sistemin yaratıcısı kadındır. Yani diyebiliriz ki Efrîn bir kadın kentidir. Rojava kadının direnişinin kentidir. Erdoğan ve çetelerinin Efrinê saldırısının nedeni de budur” denildi.

‘EFRİN ERDOĞAN’IN SONU OLACAK!'

“Efrîn, faşist Türk devletinin ve Erdoğan’ın sonu olacaktır” vurgusunda bulunan Aslaner, şöyle devam etti:

"İşgalci Türk devletinin DAİŞ çetelerine verdiği desteği Rojava'da yenilgiye uğratan Kürt halkı ve enternasyonalist devrimciler, faşist Türk ordusu ve onun beslediği silahlı çeteleri bir kez daha geri püskürtecek ve büyük direnerek onları her yerde yenilgiye uğratacaktır. Efrîn’de kadınlar, çocuklar, halklar direniyor, insanlık onuru için savaşıyor. İnsanlığa karşı büyük suç işleyen TC faşizmine karşı mücadele ediyor. Erdoğan'ın savaş politikasının er geç iflas edeceği kesindir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın ki Kürt kadınları, Kürt halkı ve onurlu insanlık Efrîn'i sonuna kadar sahiplenecek, savunacak ve işgal ordusuna hayatının dersini verecektir. Savaşlarda en çok sivil insanlar, kadınlar ve çocuklar yaşamını yitiriyor. Faşist Türk devletinin saldırılarından da ne yazık ki siviller, kadınlar ve çocuklar yaşamını yitirmektedir. Her gün uçaklarla Efrîn’de yeni katliamlara imza atan faşizm blokuna karşı biz kadınların yapacağı çok şey var.”

‘27 OCAK’TA KÖLN'E ÇAĞIRIYORUZ’

YJK-Almanya Sözcüsü Ayten Aslaner, açıkaması şu çağrıyla bitirdi: “Biz Almanya'da yaşayan devrimci-demokrat, her halktan ve inançtan kadınlar, TC'nin Efrîn'e yönelik işgalci terörist saldırılarına karşı Kobanê ruhuyla alanlarda olacak ve sesimizi herkese duyuruncaya kadar meydanları bırakmayacağız. Bu temelde, 27 Ocak günü Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek olan Efrîn işgaline karşı merkezi Almanya yürüyüşüne başta devrimci ve demokrat, her halktan ve inançtan kadınlar olmak üzere herkesi katılmaya, Efrîn'deki işgal saldırısına sessiz kalmamaya, enternasyonal direniş ruhunu ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."