Amedli kadınlar: Özgür olmak için Ulusal Birlik şart

Amedli kadınlar, topraklarında özgür yaşamak istediklerini ve bunun için ulusal birliğin şart olduğunu belirtti.

Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) öncülüğünde, Kürt ulusal birliğinin sağlanması ve ulusal kongrenin toplanmasının ardından tüm Kürdistan’da birlik olma çağrıları devam ediyor. Kürt halkının yıllardır sürdürdüğü özgürlük mücadelesinin bir parçası olan Ulusal Birlik, Kürt halkı için umut oldu. Başlatılan umudu eyleme dönüştürmek için, siyasi parti, toplumsal kesimler, aydın, yazar, kadın kurumu, akademisyen ve kanaat öncüleri bir araya geldi. Yıllardır Kürdistan’da devlet zihniyetinin baskıcı, inkârcı ve katliamcı politikaları ile yüz yüze kalan Amedli kadınlar, ulusal birliğin önemine değinerek, dünya da yaşayan tüm Kürtlerin birlik olması gerektiğine vurgu yaptı.

Gülüser Karahan, Ulusal Birliğin Kürtler için önemli olduğuna dikkat çekerek, bunca katliamların Kürtler üzerinden yürütülmesinin artık kabul edilemeyeceğini belirtti. Yıllardır çocukların ölümünü gördüğünü belirten Gülüser Karahan, “Biz Kürtler birlik olmazsak özgürlük direnişimiz uzun sürecek. Nerede bir Kürt var ise gelsinler el ele verelim. Bu topraklar hepimizindir. Dört parçada yaşamını yitiren çocuklarımız bizim birliğimiz ve özgürlüğümüz için savaşıyorlar” dedi.

Raziye Işıktaş ise, çocuğunun da verilen mücadele doğrultusunda yaşamını yitirdiğine değinerek, ölümlerin son bulması için ulusal birliğin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yıllardır tek hayalinin dört parça Kürdistan’daki halkların birlikteliği olduğunu ifade eden Işıktaş, Kürt halkının onlarca yıldır birlik olamamalarından kaynaklı zulüm ve baskı ile yüz yüze kaldığını kaydetti. Barzani’nin de ulusal birlik için çaba göstermesi gerektiğine vurgu yapan Raziye Işıktaş, “Birlik olmazsak eğer teker teker öleceğiz. Özgür bir toprak için 4 parça Kürdistan el ele vermelidir” dedi.