Amine Demirtaş için Batman’da eylem

Ağabeyi tarafından katledilen Amine Demirtaş için Batman’da eylem düzenlendi. Eylemde konuşan KJA aktivisti Songül Korkmaz, kadın katliamlarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Ağabeyi tarafından katledilen Amine Demirtaş için Batman’da eylemler sürüyor. Yılmaz Güney Sineması önünde bir araya gelen Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, KJA bileşenleri, HDP ve DBP İl Örgütleri, Demirtaş'ın katledilmesini düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Eyleme, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerekli de katılarak destek verdi. Eylemde, “Kadın katliamları son bulsun” pankartı açılırken, katliamı kınayan dövizler açıldı. 

Kadınlar adına açıklamayı yapan KJA aktivisti Songül Korkmaz, "Erkek katillerin" gücünü ataerkil sistemden aldığını aktardı. Kadınlar olarak savaş politikalarıyla kadın kırımını meşru kılmaya çalışan eril, iktidarcı, hegemonik, faşist zihniyete karşı olduklarını dile getiren Korkmaz, “Özgecan’dan Amine Demirtaş’a, Kader Kaya’dan Zekiye Keskin’e, bütün kadın katliamlarına karşı olduğumuz ve mücadelemizi kadınlarla örgütlenerek, kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından kadınlar 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek eylemlerini sonlandırdı.