Annelerin 'Öcalan' eylemini HDP Kadın Meclisi devraldı

Barış Anneleri'nin Ankara'da başlattığı açlık grevi eylemini, HDP Kadın Meclisi devraldı. 

Barış Anneleri Meclisi'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin son bulması amacıyla HDP Ankara İl Örgütü binasında başlattığı süreli dönüşümlü açlık grevi eylemi, HDP Ankara Kadın Meclisince devralındı. 

“Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” pankartının asılı olduğu eylem alanında, Kadın Meclisi üyeleri, 3 günlük grev öncesi açıklamada bulundu. 

Kadın Meclisi Üyesi Ayfer Balıkçı, Öcalan'a yönelik tecridin Kürt halkını, kadınları, gençleri ve demokrasiden yana olan tüm kesimleri kaygılandırdığını belirtti. HDP Kadın Meclisi olarak açlık grevini bugün itibarıyla devraldıklarını vurgulayan Balıkçı, “Halkımızdan, kadınlarımızdan ve gençlerimizden destek istiyoruz” dedi. 

'ÖCALAN ŞAHSINDA HERKES TECRİTTE'

Barış Anneleri adına konuşan Hanım Varlı ise şunları söyledi: “Tecrit bugün sadece Serok Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülmüyor. Bugün 80 milyon insan üzerinde tecrit sürüyor. Biz Barış Anneleri olarak yüreğimiz yanmasına rağmen barış istiyoruz.  Onlardan da barış elimizi tutmalarını istiyoruz. Biz karanlık bir dünya istemiyoruz. Bu mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecek. Dicle ve Fırat’ın akışı nasıl bitmediyse, bizim de mücadelemiz bitmeyecek.”

Eylemde “Biji Serok Apo”, "Be Serok Jiyan Nabe” ve “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı.