Arîn ruhuyla savaşılıyor

Efrîn YPJ komutanlarından Yekbûn Basret, "Tüm cephelerde DAİŞ işbirlikçisi Türk devletine karşı büyük direniş gösterildiğini söyledi.  

YPJ’li savaşçılar, Kobanê’de çete saldırılarına karşı fedai eylem gerçekleştiren YPJ Komutanı Arîn Mîrkan’ın ruhuyla onun doğduğu topraklarda savaşıyor. Direnişin 12’inci gününde tüm cephelerde kadın öncülüğünde gelişen bir direniş sözkonusu. 7’den 70’e Efrînli kadınlar seferlik ruhuyla DAİŞ destekçisi Türk devletine karşı öz savunmada. 

Türk devletinin havadan ve karadan yaptığı bombardıman altında ulaştığımız YPJ’li Komutan Yekbûn Basret, Yeni Özgür Politika gazetesine konuştu. “Önder Apo’nun geliştirdiği bu felsefeyle oluşan yaşam ve direniş tarzını ve ruhunu hiçbir zaman terk etmeyeceğiz" sözleriyle konuşmasına başlayan Basret, Efrîn’de yaşayan halklara yönelik saldırılara cevap olduklarını ifade etti. 

 

 

Basret, "Bu topraklar Arîn gibi yoldaşları doğurdu. Buralar Arîn’in diyarıdır. Arîn gibi yoldaşlarımızın büyüdüğü, yaşadığı, çıkış yaptığı bu topraklarda sergilenecek ruh da elbette Arîn ruhu olacaktır" dedi.  

Şu anda yaşanan savaşın başarısının arkasında Arîn Mîrkan’ın ruhu bulunduğunun altını çizen YPJ Komutanı şöyle devam etti: "Halkın tümü başta kadınlar olmak üzere, Arîn ruhuyla direniştedir. Başarının sırrı bu ruhtadır. Savaşan bir halk, savaşan bir kadın gerçekliği var. Eğer şu anda halk Efrîn’i boşaltmıyor ve cephelerde savaşçılarıyla yan yana duruyorsa, bu başta Önder Apo olmak üzere Şehit Arîn şahsında tüm yoldaşların bize aşıladığı ruh sayesinde olmuştur."

AVESTA DİRENİŞ RUHUNU BÜYÜTTÜ

YPJ savaşçısı Avesta Xabur’un Hemamê köyünde Türk tankının içine girerek gerçekleştirdiği fedai eyleminin dönemin ruhu olduğunu kaydeden Basret, Avesta şahsında bir kez daha Arîn ruhuyla bir çıkış yaşandığını söyledi. Komutan Basret, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avesta, Efrîn’in bir evladı, bir YPJ savaşçısı olarak düşmanın tankına karşı bedenini siper etti. Fedai eylem biçimiyle düşmana saldırdı. Bu eylem, şu anda Efrîn’de daha güçlü bir ruh yaratmıştır. Arîn ruhunun bu diyarlarda ne kadar yer ettiğini,  Arîn yoldaşımızın yaşam ve direniş tarzının bu topraklarda ne kadar geçerli olduğunu, en çıplak haliyle bize göstermiştir."

HER SAVAŞÇI BİR ARİN

"Efrîn’deki tüm savaşçılar, YPJ’li kadınlar Arîn ruhuyla şehit Avesta tarzında düşmana karşı saldırı ve eylem hazırlığındadır" ifadelerini kullanan Komutan Basret, "Güçlerimiz bunu göstermekten asla kendini alıkoymayacaktır. Bu ruha sahiptir. Vahşi güçlere karşı kendini bomba gibi, bir fişek gibi patlatıp feda ederek, bu saldırıyı kırmaya her zaman hazırdır. Direnişimizin temel sloganı şudur: Arîn ruhuyla savaşıp Avestalaşalım" diye belirtti. 

ANNELER BİZZAT ÇOCUKLARINI GETİRİYOR

Efrîn’e yönelik saldırının hedefinde kadın özgürlük sistemi olduğunun altını çizen Basret, kadınların bunun farkında olarak mevzilerde yer aldığını kaydetti. Efrînli kadın ve annelerle birlikte cephede olduklarını paylaşan Basret, "Cephede yaşanan direnişin temel ruhu kadındır. Anneler çocuklarını kendi elleriyle bu harekete teslim ediyor. Bu bizim için en büyük moral kaynağıdır. Bu savaşta kadının ne derece rol aldığının  ifadesidir" dedi. 

ANNELERİN DESTEĞİ TARİHE YAZILACAK

Şu an Efrînlilerin manevi birer YPJ’li olarak bu tarihi direnişe katıldıklarını yineleyen Komutan, "Annelerin bu dönemde birer YPJ’li olarak yer alması tarihe yazılacak niteliktedir. Bundan fazlasıyla güç alıyoruz. Kadınlar, savaşı birebir yönetmekten tutalım her türden alt yapı çalışmalarına, sağlık, cephane alanına kadar direnişte en önde yerini alıyor” dedi. 

Kaynak: Yeni Özgür Politika/EGİD EREN / ÖZGÜR SERHAT