‘Arjin ve Şilan yoldaşların mücadelesini başarıya ulaştıracağız'

YPS-JIN Koordinasyonu, Besta’daki hava saldırısında hayatını kaybeden Arjin Amed, Şilan Zeryan ve Merwan Amed’in mücadele bayraklarını zafere taşıyacaklarını belirtti.

YPS-JIN Genel Koordinasyonu, Besta’daki hava saldırısında hayatını kaybeden Arjin Amed, Şilan Zeryan ve Merwan Amed’in aileleri başta olmak üzere Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

Açıklamada, ‘’Arjin Amed ve Şilan Şırnak arkadaşların bizlere devrettiği mücadele bayrağını yükselteceğimizin ve başarıya ulaşacağımızın sözünü veriyoruz’’ denildi.

YPJ-JIN açıklaması şöyle:

Şehitlerimiz yaşam gerekçelerimizdir. Onlar canlarını feda ederek bizlere özgürlük yolunu açmış ve bu uğurda eşit, özgür ve toplumun değerlerinin korunduğu bir yaşamı armağan etmişlerdir. 40 yıllık Kürdistan özgürlük mücadelesinde binlerce kahraman faşizme ve soykırıma karşı göğüslerini siper ederek geçit vermemiş ve bu uğurda istenilen bedel neyse en onurlu şekilde vermişlerdir. Şunu iyi biliyoruz ki ne yurtsever Kürdistan halkı ne de bugün bütün mücadele alanlarında direnişlerde olan kahraman direnişçiler özgürlük için canlarını veren bu canları asla unutmayacaktır.

Özgürlük mücadelemiz tarihine bu günde Arjin Amed, Şilan Zeryan ve Mervan Amed yoldaşların isimleri ekleniyor. YPS JIN Koordinasyonu olarak Kürdistan Halkımızın büyük direnişçileri, komutanları olan bu yoldaşlarımızı saygı ve minnetle bir kez daha anıyor ve anılarına bağlılığımızın sözünü bir kez daha belirtiyoruz. Ve başta Arjin, Şilan ve Mervan yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Arşin Amed yoldaş uzun yıllar Kürdistan özgürlük mücadelesi içerisinde yer alan bir arkadaşımızdı. Son süreçte ise tarihi öz yönetim direnişlerinde Şırnak’ta büyük bir rol oynadı. Şırnak, özgürlük hareketinin doğuşundan bu yana direnişleriyle öne çıkan bir merkez olmuştur. Özellikle kadın özgürlük mücadelesinde Azimelerin, Berivanların, Bınevşlerin diyarı olan Şırnak’ta son süreçte de YPS-JIN öncülüğünde binlerce Kürt kadını faşist güçlere karşı sert bir direniş ortaya koymuştur. Şırnak öz yönetim direnişinde yönetim düzeyinde yer alıp öncülük görevini büyük bir kararlıkla yerine getiren Arjin Amed yoldaş, faşist ve kirli savaş güçlerine karşı Şehit Zeryanla omuz omuza büyük bir direnişin sahibi olmuşlardır.  Arjin Yoldaş büyük bir özveri ve cesaretle işgalci güçlere karşı verilen savaşta direnen Kürt kadının sembollerinden biri olarak Kadın Kurtuluş mücadelesinin sembollerinden bir olmuştur.

Şilan Zeryan yoldaş da kaldığı her alanda savaşan kadın gerçekliğiyle öncülük rolünü tüm fedakârlık ve bağlılıkla yerine getiren bir yoldaşımız olmuştur. Şilan yoldaş özgürlük mücadelesi içerisindeki uzun soluklu yürüyüşünde yeri geldiğinde mükemmel bir komutan yeri geldiğinde de değerlerimize bağlılığın sembolü olarak büyük emekleri ve katkıları olan bir yoldaşımız olmuştur. Arjin ve Şilan yoldaşlar kahramanlıklarıyla göstermiştir ki irade ve güç sahibi olan kadın hiçbir şekilde yenilmeyecektir.

Bizler de şehitlere olan bağlılığımızla Arjin Amed ve Şilan Şırnak arkadaşların bizlere devrettiği mücadele bayrağını yükselteceğimizin ve başarıya ulaşacağımızın sözünü veriyoruz. Bu temelde tekrar başta şahadete ulaşan Arjin, Şilan ve Mervan yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.''