Avesta: Êzidîler artık düşmanlarını iyi tanıyor

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, KDP’nin, Êzidîler için gönderilen yardım paralarını ajanlaştırma faaliyetleri için kullandığını söyledi.

Êzidî halkının artık hiçbir şeyden korkmamasını isteyen Sozdar Avesta, YBŞ’nin yanlarında olduğunu belirtti ve gençleri özgürlük saflarına çağırdı.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta ÇIRA TV’deki Çira Welat programına katılarak güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Programın başında Şengal’de katledilen gazeteci ve YBŞ savaşçılarını anan Sozdar Avesta, “Kahramanlık haftası vesilesi ile ilk olarak gazeteci Nujiyan Erhan ve Ferhat arkadaşımızı minnetle anıyorum. Nujiyan genç yaşında üniversite öğrencisiyken özgürlük mücadelesi saflarında yerini aldı. Şengal’de yaşanan 73 fermanın ardından Nujiyan arkadaş ve bir grup yoldaşı annelerin çektikleri acıların saklı kalmaması ve hakikati herkese ulaştırmak için yönlerini Şengal’e verdiler ve burada çok büyük emekler verdiler. İki yıl boyunca dünyaya hakikati hiç durmadan anlattı. Êzidî halkına ve gazeteci yoldaşlarına değeri büyük olan bir miras bıraktı.”

 ‘HALKIMIZ NEWROZ’DA İŞGALCİLERE GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR’

Bu yılki Newroz’un bütün Newrozlardan daha anlamlı olduğunu belirten Avesta, şunları belirtti; “Bu halk artık işgalciliğe ‘Êdî Bese’ diyor. Newroz ve 8 Mart ile birlikte 2017 baharı direniş ile karşılandı. Êzidî halkı da büyük bir coşku ile 8 Mart ve Newroz hazırlıkları yapmıştı, fakat Türk devleti tarafından eğitilen KDP’ye bağlı çete grupları Êzidî halkının değerlerine saldırarak baharlarını kana bulamak istediler. Onların eliyle yine Êzidî gençlerin kanı döküldü ve buna karşı YBŞ/YJŞ savaçıları ile Asayiş güçleri kendilerini Êzîdxan için canlı yaptılar. HPG gerilları da aynı zamanda kan dökülmemesi için canlı kalkan oldular. Bütün bunlara rağmen yine Êzidî gençlerimizi şehit düşürdüler.”

‘KDP’NİN YAPTIĞI PLANLAR KENDİSİNE DÖNDÜ’

DAİŞ, Türk devleti ve KDP’nin saldırılarının aynı olduğunu belirten Sozdar Avesta, devamla şunları dile getirdi; “Zaten DAİŞ, Erdoğan ve onun gibi çete zihniyetine sahip devletler tarafından oluşturuldu. Şengal’e saldırmak Kürt halkının çıkarlarına hizmet etmez, Kürt halkının birliğine de hizmet etmez. Özellikle KDP’nin ve çete gruplarının Şengal’e saldırmaları kabul edilemez. Özgürlük mücadelesine karşı yapmaya çalıştıkları her şey onlara karşı dönmüştür. Halkın bilinçli duruşu, yaptıkları bütün hesapları boşa çıkarmıştır. Newroz alanlarında yerini alan bütün gençler de bunu iyi görmeli ve yönünü özgürlük dağlarına çevirmelidir.”

Düşmanlarından hesap isteyenlerin Egidlerin ordusunda yer aldığını belirten Avesta, kahramalık haftası vesilesi ile şunları dile getirdi; “Nasıl ki Komutan Egid-Mahsum Kormaz’ın kahramanlar ordusu varsa, gençler de Kemallerin, Ferhatların, Nujiyanların ve Nazelerin intikamını almak için Egid’in ordusunda yer almalıdırlar. Gençler ancak bu şekilde üzerlerine düşen misyonu yerine getirebilirler.”

‘KDP HAKKINDA SÖYLENENLER YİNE GERÇEK OLDU’

Kürt Özgürlük Mücadelesinin 3 Ağustos 2014’te yaşanan fermandan sonra Barzani ailesi için yaptıkları değerlendirmelerin gerçekliğinin bugün yine ortaya çıktığını belirten Avesta; “fermandan sonra özgürlük mücadelesi, Barzani ailesinin Êzidî halkını gözden çıkardığını söylemişti. Bugün yaşananlar da bizlere bu değerlendirmenin ne kadar yerinde olduğunu bir daha göstermiştir. Fakat katliamlar ile Êzidî halkının bitirilemeyeceğini bir daha gördüler. Onun için de farklı oyunlar yaparak, Êzidî halkını karşı karşıya getirmek istiyorlar. Êzidî halkı artık düşmanını tanır hale geldi. Êzidî halkı bunu da iyi bilmelidir ki, düşmanları onlara “siyaset yapamazsın ve direnemezsin, siz kimsiniz ki din ve kültür sahibiyim diyorsunuz” diyorlar.  

‘KDP’NİN AJANLAR İÇİN VERDİĞİ PARA FERMAN İÇİN GÖNDERİLEN YARDIMLARDIR’

KDP’nin Türk devleti gibi Êzidî gençliği içinde ajanlaştırma çalışması yürüttüğünü belirten KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, KDP’nin Êzidî halkını birbirine düşürmek, ailelerin arasına nifak sokmak ve Êzidî gençlerin YBŞ’ye katılmalarını engellemek için, ajanlaştırma çabasında olduğunu söyledi. Avesta: ‘’Nasıl ki Türk devleti 35-40 yıldır Bakurê Kürdistan’da ajanlaştırma faaliyetlerini yürütüyorsa, bugün de KDP Êzidî gençlerine bunu yapmaya çalışmaktadır. Para karşılığında aileleri yanlarına çekmek istiyorlar. Çünkü çeteler yolu ile bir sonuç alınamayınca şimdi de aileleri yanlarına çekerek Êzidî halkı içinde bir bölünme yaratıp sonuca varmak istiyorlar. Buna karşı da Êzidî halkı 73 fermanı hiç bir zaman unutmamalı ve bu ajanlaştırma politikalarına karşı ‘Êdî Bese’ demelidir. Nasıl ki bugüne kadar çetelere karşı savaşmak için gönderilen silahlar halka karşı kullanılmışsa, Êzidî halkı için yollanan para yardımı da ajanlaştırma çabaları için kullanılmaktadır. Bütün bunlar için buradan Êzidî halkına çağrıda bulunuyorum, şapkalarını önlerine koyup düşünsünler. Kendi aralarındaki ittifak yapsınlar.”

‘4 NİSAN KUTLU OLSUN’

Konuşmasının sonunda 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü bütün Kürdistanlılara kutlayan Avesta şunları Söyledi; “Bu 4 Nisan’da halkımız her yıldan daha fazla 8 Mart ve Newroz ruhu ile Amaraya akın etmelidir. Amara’nın yolu direniş yolu olmalıdır. Bütün kadınlar ve gençler Önderliğimizin doğum gününü kendi doğum günleri gibi ele almalı ve öyle kutlamalıdırlar.  4 Nisan’ı zafere ulaşma ruhu ile karşılamalıyız.’’