Avrupa, AKP uygulamalarına karşı bugün ve yarın eylemde

TJK-E, Türk devletinin tecrit ve işgalci saldırılarına karşı eylem takvimini açıkladı. Avrupa'daki Kürtleri ve dostlarını eylemlere güçlü katılım sağlamaya çağıran TJK-E, ortaklaşma mesajı verdi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devletinin İmralı tecridi, Rojava'ya dönük işgalci saldırıları ve Kuzey Kürdistan'da belediyelere kayyum atamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türk devletinin Rojava'ya saldırarak Rojava'nın statü kazanmaması için işgal planlarını devreye soktuğuna vurgu yapılan açıklamada, Cerablus işgaline değinildi.

Açıklamada, Kürt halkının varlığını korumak ve özgürlüğünü sağlamak için Rojava başta olmak üzere dört parça Kürdistan ve Şengal'de büyük bir direniş ve mücadele süreci içinde olduğuna da vurgu yapıldı.

Türk devletinin Rojava'ya saldırmakla yetinmediği, Kuzey Kürdistan'da da halkın belediyelerini gasp ederek kayyum atamaları yaptığının belirtildiği açıklamada, tecride değinilerek şunlar kaydedildi:

"Bu politikaların sonucu olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karanlık ve sınırsız bir tecrit uygulanmakta. Tecrit bir politika olarak benimsenmiştir. Önderliğimizin düşüncelerini ve değerlendirmelerini topluma ulaştırmamayı ciddi bir biçimde uygulamaktadır. Önderliğimize uygulanan tecrit bir halka, toplumumuza ve kadınlara uygulanan bir tecrittir. Bu tecrit savaşı, çözümsüzlüğü ve krizi derinleştirmenin aracı olarak kullanılmaktadır. Kürtler ile Türkler arasındaki savaşı derinleştirmekte ve emperyalist güçlerin planlamaları temelinde her iki tarafı zayıflatarak kendine muhtaç etme politikasına hizmet etmektedir. Kürt sorununun çözümünü ve Türkiye'nin demokratikleşmesini istemeyen bu güçler sürekli bir biçimde bu tecridin derinliğine uygulanmasını ve kalıcılaştırılmasını dayatmaktadırlar. Çünkü bu güçler bizzat önderliğimizi TC devletine teslim eden güçler olmuştur; bunu yaparken de iki halkın düşmanlığını ve bitmeyecek bir savaş sürecinin devamlılığını esas almışlardır. Bu nedenle tecride karşı çıkmak çözümden ve demokrasiden yana olmak kadar iki halkın ortak birlikteliği ve kardeşliği anlamına da gelecektir."

Savaşa karşı ve demokrasiden yana olan herkesin birleşmesi gerektiğini vurgulayan TJK-E, "Kürt halkını, demokratları ve dostlarımızı yapacağımız eylemlere aktif bir biçimde katılmaya çağırıyoruz" dedi.

EYLEM TAKVİMİ

Açıklamada, 20-21 Eylül günlerinde düzenlenecek eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

21 Eylül saat 11.00'da Avrupa Parlamentosu önü: Almanya Bonnn, Köln, Düsseldorf, Essen, Duisburg, Dortmund, Bochum ve Bielefeld, Paris ve çevresi, Hollanda ve Belçika,

21 Eylül, Marsilya Avrupa Birliği Temsilciliği,

21 Eylül, Rennes Avrupa Birliği Temsilciliği,

21 Eylül, Londra Uluslararası Af Örgütü Merkezi,

21 Eylül, Berlin Fedaral Parlamentosu,

20 Eylül, Wiesbaden Parlamentosu: Mannhaim, Saabrücken, Frankfurt ve Darmstad, Heilbron,

20 Eylül, Cenevre BM önünde Avrupa Kürt Kadın Hareketi tarafından yürüyüş ve mitingler,

21 Eylül, Hamburg Eyalet Parlamentosu önünde oturma eylemi,

21 Eylül, Bremen Eyalet Parlamentosu önünde oturma eylemi."