Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği: Sakineler yol göstericimiz

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, Paris'te katledilen kadınları anarak, "Dün üç Kürt Kadın şahsında yaşanan katliam bugün yüzlerce Kürt, ilerici, hedef alınarak tekrarlanmaya çalışılıyor" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, bugün Paris Katliamı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Katledilen devrimci Kürt kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şahlemez'in anıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ne Fransa Devleti ne de Türk Devleti katliamın faillerini bulmaya yönelik bir çaba içerisine girdi. Hatta katliamın tetikçisi Ömer Güney, mahkemesine günler kala şaibeli biçimde ortadan kaldırıldı. Bu durumun kendisi bile aslında katliamın Mit tarafından planlandığını, Fransız Devlet'nin de suç ortaklığı yaptığını ortaya koyuyor. Aradan geçen bunca yıla rağmen katliamın fallerini bulmaya yönelik Fransız Devleti'nin tek adım atmayışı bu fikrimizi güçlendiriyor.

Üç kürt Kadının katledilmesinin ardından Avrupa ülkelerinde özellikle Kürt Özgürlük Hareketi ve devrimcilere, ilericilere yönelik baskılar, Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmelerden bağımsız değildir.

Faşist Saray Cuntası, iç ve dış siyasette yaşadığı yönetememe krizini aşabilmek için işçi ve emekçilere, kadınlara yönelik baskı ve şiddeti daha fazla arttırdı. OHAL, KHK düzenini kalıcılaştırmaya çalışan faşist Saray Cuntası, Avrupa ülkelerinde mücadele yürüten Kürtleri, devrimcileri yalnızlaştırmaya çalışıyor.

Emperyalist devletlerin özellikle de Alman Devleti'nin desteği ile Kürt Özgürlük Hareketi'nin sembolleri yasaklanmaya çalışılıyor. Binlerce Mit ajanı başta Almanya olmak üzere, Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Kürt siyasetçilere, devrimcilere, ilericilere yönelik suikast planları bilgisi yayılıyor. İzlenme, tehdit , ajanlaştırma çalışmaları yoğunlaştırılıyor.

Dün üç Kürt Kadın şahsında yaşanan katliam bugün yüzlerce Kürt, ilerici, hedef alınarak tekrarlanmaya çalışılıyor.

Bu nedenle üç Kürt kadının hesabını sormak için harekete geçmek her zamankinden daha fazla önem taşıyor."

Açıklamada, cezaevlerindeki 'tek tip elbise' dayatması ve işkencelere de değinilerek, "Sakine Cansız'ın işkence şeflerini dize getiren mücadelesi yol göstericidir. Sakineler'in, tek tip ve onursuzlaştırma saldırılarına karşı bedeller ödeyerek geri çektiren devrimcilerin mücadelesini örnek alarak TTE saldırısını püskürtmeliyiz" mesajı verildi.

ÇAĞRI

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, açıklamasının sonunda da yarınki yürüyüş için şu çağrıyı yaptı:

"Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez kavgamızda yaşıyor diyor ve 6 Ocak'ta Paris'te yapılacak eyleme Avrupa çapında tüm göçmen işçi emekçi, genç kadınları katılmaya ve katillerden hesap sormaya çağırıyoruz!"