Aydeniz: AKP tek tip bir toplum yaratmak istiyor

AKP-MHP iktidarının Öcalan'a uyguladığı tecrit ile topluma savaş açtığını söyleyen HDP vekili Saliha Aydeniz, "İktidar şiddet yolu ile tek kişilik adam rejimini güçlendirmek istiyor" dedi.

HDP Milletvekilleri Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için 104 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek ve 15 Şubat komplosunu protesto etmek amacıyla Kürdistan'ın 15 şehrinden Amed'e geçtiler. Bütün vekiller, polislerin baskısına, saldırılarına ve barikatlarına rağmen Güven'in evine gittiler. HDP vekilleri Pero Dündar ve Saliha Aydeniz de polislerin saldırısı sonucu yaralandı.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tehditlerine ilişkin konuşan Aydeniz, 13,14 ve 15 Şubat'taki yürüyüşler de ortaya çıkan tablonun ülkedeki faşizmi çok iyi yansıttığını belirtti. Açlık grevinde olan Güven ve diğer 300 tutsağın durumunun kritik olduğuna dikkat çeken Aydeniz, "Hayati tehlikeleri olmasına rağmen savaş politikalarına ve İmralı tecridine karşı direniyorlar. Son 3 yılda Sayın Öcalan'a yönelik tecridi ağırlaştıran iktidar savaş politikalarını devreye koydu. İmralı'da devreye konulan sistem tüm ülkeye yayılmış durumda. İnsanların yaşamları ve fikirlerine yönelik tecrit uygulanıyor" dedi.

DEMOKRASİ VE BARIŞI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ

Erdoğan ve İçişleri Bakanı tarafından HDP'ye yönelik saldırıların arttığını vurgulayan Aydeniz, "AKP iktidarı şiddet ve savaş yöntemi ile demokrasinin tüm yollarını kapatarak tek kişilik adam rejimini güçlendirmek istiyor. Bu sistem ile tek tip toplum yaratmak istiyorlar. Bundan dolayı toplumun tüm kesimlerine saldırıyorlar. Saldırı ve şiddet Öcalan'a yönelik tecrit ile başladı, kayyum atanmaları ve HDP'li çalışan ile yöneticilerin tutuklanması ile devam ediyor. Erdoğan ve Soylu tehditlerle partimizi hedef göstermek istiyorlar. Sürekli partimizi kriminalize etmeye çalışıyorlar. Son 20 günde partimizin yüzlerce üyesi gözaltına alınıp tutuklandı" şeklinde konuştu.

Tehdit, saldırı ve şiddetin kedilerini demokrasi yolundan döndüremeyeceğini söyleyen Aydeniz devamla şunları belirtti: "2009 yılından bu yana Kürt siyasetine yönelik saldırılar aralıksız devam ediyor. Erdoğan'ın derdi tek adam rejimi. Bu sistemde de işgal, tutuklama ve ölüm var. Bu sistem için de toplumun tüm taleplerini şiddetle ortadan kaldırmak istiyor. Fakat ne olursa olsun demokrasi ve barışı Türkiye'ye getireceğiz."

AKP İKTİDARI KADINLARDAN KORKUYOR

AKP-MHP iktidarının sürekli kadın kazanımlarına saldırdığını hatırlatan Aydeniz, "HDP kadın partisidir ve o yüzden saldırılar HDP üzerinden yürütülüyor. Türkiye'de kadına yönelik şiddet en üst boyuta ulaşmış durumda. AKP döneminde kadına yönelik şiddet yüzde yüz arttı. Kadınlar her alanda direniyor ve siyasetteki yerini alıyor. Mücadelemiz ile iktidarı her zaman rahatsız etmeye devam edeceğiz ve birlikte bir yaşam için direnişimizi sürdüreceğiz. Kadının mücadelesi toplumun mücadelesidir. Kadınlar her zaman kararlı bir şekilde toplumun öncülüğünü yapacak" diye konuştu.

Önümüzdeki ay yapılacak yerel seçimlere de değinen Aydeniz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Partimiz tüm baskılara rağmen kayyum olan her ilde başarılı kazanacaktır. 31 Mart'ta yapılacak seçim Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük seçimi olacak. AKP ve MHP ittifakını ortadan kaldıracağız. İktidar da bunu biliyor ve bu yüzden HDP'ye saldırıyor. Çok iyi bilsinler ki HDP yöneticileri, çalışanları, adayları ve vekilleri asla geri adım atmayacaktır."