Ayne Yıldırım toprağa verildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ablası Ayne Yıldırım, Amara Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ablası Ayne Yıldırım, dün akşam saatlerinde yaşadığı köy Amara'da (Ömerli) fenalaşıp kaldırıldığı Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yıldırım’ın cenazesi bugün Amara Mezarlığı'na getirildi. Tabutu sarı, kırmızı yeşil flama ile örtülen Yıldırım’ın cenazesine, yeğeni HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp, İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, TJA Aktivisti Ayşe Gökhan ve Urfa merkez ve ilçelerinden çok sayıda kişi katıldı. 

Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra cenaze defnedildi. Törende konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, "O bir savaşçı annesiydi. Onun en büyük hasreti kardeşi Öcalan'ı görmekti. Ancak O’nu görmeden yaşamını yitirdi. Bu aile çok zulüm gördü ve direndi. Biz Öcalan'ın ailesinin direnişine ve emeğine minnettarız. Onlara söz veriyoruz ki bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Çünkü bu aile yok sayılan bir halkı yeniden yaşattı" dedi. 

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan da, "Ayne annemiz çok acılar çekti. Onca acıya rağmen direndi. Çok hastalık geçirdi; ancak yaşamak için direndi. Onun isteği Kürdistan'da yaşamaktı, en büyük hasreti kardeşi Öcalan'ı ve oğullarını görmekti; ama bu devletin zulmünden dolayı sadece 10 yıl ülkesinde yaşadı, çocukları ve kardeşinin hasreti ile öldü. Onun kalbi bu hasrete dayanamadı ve dün gece aramızdan ayrıldı" diye konuştu. 

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım da şunları söyledi: "Bu halk Ayne gibi annelerin sayesinde bu günleri gördü. Onun hayatı direniş ve acıyla yoğruldu. Üzeri betonla kapatılmak istenen bir halk için emek harcadı. Bu yola çocuklarını verdi. Büyük bir hasretle yıllarını geçirdi. Biz o hasreti yerine getireceğiz. Onlar az bir sayıyla başladı; ancak bugün milyonlara ulaştı.” 

Yıldırım'ın taziyesi Amara köyünde yaşadığı evde kuruldu. Taziye 3 gün devam edecek.