Bahar coşkusunda bir yürek: Mahir Andok

Amed’in asi gençlerinden olan İbrahim Çelik, faşist Türk devletinin şiddetine karşı daha çocuk yaşta elindeki taşla isyanını haykırmaya başlar. Erken yaşlarda Kürdistan gerçekliğiyle tanışan Çelik, 2012 yılında gerilla saflarına katılır.

Baharda her şeye bir güzellik eklenir. Dağ insanları da içinde yaşadıkları doğa gibi çiçek açıyorlar. Sınırların anlamsızlığı en çok dağlar arşınlanırken hissedilir gerillada. Ulus devletlerin geliştirdikleri insan, doğa ve toplum sınıflandırmasına büyük öfke duyanlardandır Mahir Andok.

Şehitlere bağlılık eylemi olarak kurulan PKK'nin ilk toplantısından bugünlere kadar yurtseverlik özünü yitirmeyen Amed'in Lice ilçesinde dünyaya gelir İbrahim Çelik. Yurtsever bir ailede büyür ve şekillenir. Amed’in asi gençlerinden olan Çelik, faşist Türk devletinin şiddetine karşı daha çocuk yaşta elindeki taşla isyanını haykırmaya başlar. Korkusuz ve çevik hareketleriyle sevilen ve aranan kişi olur. Erken yaşlarda Kürdistan gerçekliğiyle tanışan Çelik, önüne konulan her görevi büyük bir duyarlılıkla yerine getirir. Daha sonra gençliğe öncülük eden bir katılım sağlar.

ŞEHİT NUMAN AMED İZİNDE

Kürdistan’daki savaş gerçekliğini erken anlayıp 2012 yılında gerilla saflarına katılan Çelik, kendisine Mahir Andok ismiyle yeni bir kimlik kazandırarak mücadele iddiasını daha da güçlendirmiştir. Gerillada da bu katılım iddiasını her zaman koruyan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan felsefesiyle kendini yeniden yaratan Çelik, dürüst, emekçi, cesur ve bağlılık özellikleri ön planda olan bir gerilladır. 2016 yılında çok sevdiği Amed dağlarında ilk tanıdığı ve Amed’in kahraman komutanları olan Şehit Numan ve Şehit Rêber yolunda intikam yeminini gerçekleştirebilme heyecanını taşıyarak yürümüştür.

Amed dağlarında fedai savaş tarzını kendisine esas alan, aktif ve cesur bir katılımı olmuştur. Gerilla Mahir mücadele yaşamı boyunca düşmana olan öfkesini bileyerek halkına sevdasını büyütmüştür. Amed sevdalısı yiğit gerilla son anına kadar yaşamayı aşkla başaranlardan olmuştur. Gerilla Mahir Andok katıldığı Amed Eyaleti’nde düşmana karşı verdiği mücadele sırasında kahramanca direnerek 3 Haziran 2019 yılında şehitler kervanına katılmıştır.