Bakırköy'de kadın tutsaklara baskı ve engel

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların birçok baskı ve engelle karşılaştıkları öğrenildi. Tutsak Dilan Turan, hastaların revire dahi çıkartılmadığını da aktardı.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Dilan Turan (24), avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta cezaevinde yaşadığı sorunları anlattı. Bir buçuk yıldır cezaevinde olan Turan, cezaevine ilk girdiğinde çıplak aramaya maruz bırakıldığını ve cezaevi idaresince el konulan eşyalarına hâlâ ulaşamadığını belirtti. Keyfi uygulamaların yaşandığına dikkat çeken Turan, “Ortak alana çıkartmıyorlar. Çıkarıldığımızda ise tek başımıza oluyoruz. Etkinlik yapmamıza izin verilmiyor. Kartonla meyve getirmişlerdi. İçinde meyveden çok yaprak vardı. ‘Görülmüştür’ mührü olmasına rağmen mektuplar koğuşun ortasında tekrar okunuyor. Aynı hafta içinde 3 kez arama yapıyorlar” diye kaydetti.

'KANSERLİ HASTAMIZI BİLE REVİRE ÇIKARMIYORLAR'

Turan, göbeğinde fıtığı ve sol elini kullanmada problemi olduğunu ifade eden Turan, şöyle devam etti: “Bileklik almam gerekiyor. Ama buna bile müsaade etmiyorlar. Revire çıkamıyorum. Kanser hastası bir arkadaşımız var. Onu da bir yıldır revire çıkarmıyorlar. Hastaneye sevkler ise daha fazla sıkıntılı. Hastaneye sevkin yapıldığı zaman da muayene sırasında kelepçelerin çıkarılması gerekirken, doktorlar, kelepçenin çıkarılmasını istemiyor. Doktor talep ettiğinde ise komutanlar izin vermiyor."

Tutsak Dilan Turan, görüş saatlerinin sabah olmasına rağmen, ailesinin 12.00’ye kadar dışarıda bekletildiğini, daha sonra “Görüş saati geçti” denilerek görüşlerin engellenmeye çalışıldığını da aktardı.