Barış Anneleri Amed'de Öcalan için ayakta!

Kürt halkının maruz kaldığı zulme karşı hiçbir dönem sessiz kalmayan Barış Anneleri, Öcalan’ın tecridine karşı başlattıkları açlık grevi eylemini başka şekillerde devam ettirecek.

Zorlu her dönemde ellerini taşın altına koyarak itirazlarını en üst perdeden dile getiren Barış Anneleri Meclisi, her türlü eylemi de başarıyla gerçekleştiriyor. Yılların getirdiği tecrübeyle ortak hareket eden anneler, ilerleyen yaşlarına aldırış etmeden uzun yürüyüşler, nöbet, açlık grevi gibi eylemlerin de öncüsü oluyor. En son Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamaması nedeniyle yetkililerle görüşen anneler, sonuç alamamaları üzerine eş zamanlı açlık grevleri gerçekleştirdi. Amed'deki Barış Anneleri de Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde açlık grevindeydi. 60 yaş üzeri anneler, sağlık sorunlarına aldırış etmeden bedenlerini açlığa yatırdı.

MORAL KAYNAĞI OLDULAR

3 gün boyunca birçok kesimden ziyaretlerin olduğu anneler, gelen herkesle tek tek ilgilenip moral verdi. Eylemcilerden Gule’nin çaldığı sazla kılam söyleyen annelerin coşkusu ziyaretçileri de etkiledi. Öcalan özgür olana kadar eylemlerini süreceklerini dile getiren anneler, açlık grevi ile başlangıç yaptıkları bugünden sonra tepkilerinin devam edeceğini söyledi.

‘EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Barış Annelerinden Gülistan Erek, Öcalan’dan iki yıldır haber alınamadığına dikkat çekerek, ailesi ve avukatlarının görüştürülmemesi nedeniyle çok kaygılı olduklarını dile getirdi. Türkiye’de adaletin olmadığını ve Öcalan’ın ailesiyle bile görüştürülmüyor olmasının kabul edilir olmadığının göstergesi olduğunu dile getiren Erek, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumunun Kürtlerin hassas noktası olduğunu söyleyerek, cezaevlerindeki çocuklarının da bu duruma tepki olarak açık grevi başladığını hatırlattı. Kalıcı barışın ve Öcalan ile görüşme sağlanması gerektiğini dile getiren Erek, “Kimse artık ölmesin. Hiçbir annenin yüreği artık yanmasın. Tüm annelerin gözyaşı birdir. Barış sağlansın. Önder Apo serbest bırakılana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Açlık grevine Sayın Öcalan için ve daha fazla ölümlerin yaşanmaması için girdik. Bugün eyleminizi sonlandırıyoruz ama eylemlerimiz devam edecek. Kürt halkına sesleniyorum. Önderimize sahip çıkalım. Olumlu bir haber alana kadar eylemlerimizi sürdürelim” dedi.

ANA OĞUL AÇLIK GREVİNDELER

Açlık grevine giren Hızna Çetin, Elazığ Cezaevi’ndeki oğlu Cemal Çetin’in de şuan aynı amaçla açlık grevinde olduğunu söyledi. Barışın sağlanması ve çocuklarının cezaevinde çıkması için bedenini açlığa yatırdığını söyleyen Çetin, “Türk ve Kürt gençleri artık ölmesin” diyerek, akan kanın durmasını istedi.

Öcalan’ın can güvenliğinden kaygılı olduklarını dile getiren Çetin, “Kürdistan’da savaş var. Her gün gençler ölüyor. Bu kanı durduracak tek kişi de önder Apo’dur. Devlet önderimizi serbest bıraksın ve kalıcı bir barış sağlansın” ifadelerini kullandı.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Açlık grevine girenler arasında yer alan 60 yaşındaki Hanım Atlı, Kürt halkının Öcalan için ayağa kalktığını, bu durumun suiistimal edilebilecek bir mesele olmadığını vurguladı. “Neden Önderliğimize tecrit uyguluyorlar” diye soran Atlı, yaşanan tecride karşı Avrupa ülkelerinin sessiz kalmasına ve kulak tıkamasına tepki gösterdi. Öcalan’ın Kürt halkının önderi olduğuna vurgu yapan Atlı, “Kürt halkının önderi barışı sağlamaktan başka bir şey yapmamıştır. Ne istiyorlar Kürtlerden ve önderlerinden. Kürtlerin şehirlerini yıktılar, gençlerini öldürdüler. Şimdi de önderliğimize tecrit uygulayıp bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de insan hakları olsaydı bu yaşananlar kabul edilmez ve önderliğimiz serbest bırakılırdı. Bizler ne olursa olsun önderliğimiz ve yaşadığımız duruma karşı sessiz kalmayacağız. Şimdi açlık grevi eylemimiz son buluyor ama eylemlerimiz devam edecek” diye konuştu.