Barış Anneleri: Havva Kıran’ı serbest bırakın

Barış Anneleri, Meclis üyeleri Havva Kıran’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 71 yaşındaki Havva Kıran’ın bir an önce serbest bırakılması istendi.

Amed’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dernek binası önünde gözaltına alınan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Havva Kıran’dan 3 gündür haber alınamıyor.

Havva Kıran’ın gözaltına alınmasına tepki gösteren Amed Barış Anneleri Meclisi üyeleri, sağlık sorunları olan Kıran’nın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Barış Anneleri adına açıklama yapan Sultan Koyun, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde mücadele eden, özgürlük ve barış isteyen annemiz gözaltına alındı. Havva Ana’nın sağlık durumu iyi değil ve gözaltında tutulması işkencedir. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘EVET’ DEMİYECEĞİZ

Kürt halkının barış dedikçe saldırılara maruz kaldığını dile getiren Sultan Koyun, “Kalkıp ‘evet’ deyin diyorlar. Neye evet diyeceğiz? 70 yaşındaki anneyi gözaltına almana mı? Halka zulüm etmene mi? Evet demeyeceğiz. Asker anaları da çıkıp tepki göstersin. Çocuklarının katledilmesine göz yummasınlar. Erdoğan koltuğu için tüm insanları öldürüyor. Günlerdir Lice’de bombalama yapıyorlar. Biz artık bu zulmü kabul etmiyoruz. Annemizi hemen bıraksınlar. 71 yaşındaki anneyi gözaltına alan vicdan nasıl bir vicdandır” dedi.