Barış Anneleri'nden Güven'e ziyaret: Tecrit kalkmalı

Barış Anneleri, tecride karşı 106 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i ziyaret etti. 

DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 106 gündür açlık grevinde. Eylemle dayanışmak amacıyla Amed ve İstanbul Barış Anneleri meclisleri, Güven'i Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. 

Görüşmenin ardından Barış Anneleri, açıklama yaptı. 

'TALEPLERİ HAKLI VE YERİNE GETİRİLMELİ'

İstanbul Barış Anneleri Meclisi Üyesi Bediya Duman, “Leyla bir halkın iradesidir. Leyla ölüm sınırına yaklaşmış durumda. İktidar bu duruma son vermelidir. Leyla Güven’in taleplerini yerine getirmelidir. Bu normal bir taleptir, hükümet neden sessiz kalıyor? Onların da çocukları var, onlarda hiç duygu yok mu? İnsan duyguları yok mu" diye konuştu.

Hükümete ve Adalet Bakanı’na seslenen Duman, “Güven'in talebinin yerine getirilmesini istiyoruz. Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevindeler. Ve bu tecrit kaldırılsın. Talepler karşılanmalıdır. Milyonların iradesi olan Leyla Güven’e, bu kadar acımasızca yaklaşıma son verilmelidir” dedi.

SESSİZLİĞE TEPKİ

Barış Annesi Bedia Gökyüz ise kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Gökyüz, Leyla Güven’in sürdürdüğü eylemin kritik aşamaya ulaştığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bütün dünya bilmelidir ki; biz anneler sessiz kalmayacağız. Sayın Öcalan'a yönelik tecrit hem halklara hem de kadınlara uygulanıyor. Leyla Güven de bu tecridin kadınlara yönelik olduğunu bilerek bedenini ölüme yatırdı. Bu sıradan bir eylem değildir. 300’ü aşkın çocuğumuz açlık grevindedir.” 

Leyla Güven’in kadınların ve annelerin temsilcisi olduğunu dile getiren Gökyüz, “Artık sesimizi duyun. Bu tecrit kaldırılmalıdır. Bu insanlar, adaletsizliğe karşı bedenlerini ölüme yatırdılar. Bütün Kürt halkına ve Türkiye halklarına sesleniyorum; annelerin yaralarını görün artık. Bizim talebimiz, tecridin kaldırılması ve açlık grevi eylemlerinin son bulmasıdır” diye kaydetti.