Barış Anneleri'nden kapatılan televizyonlara destek

Barış Anneleri, Dolmabahçe Sarayı önünde Öcalan'a özgürlük ve 'Dolmabahçe Mutabakatı'na dönülmesi için eylemlerini sürdürdü.

Barış Anneleri İstanbul Meclisi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Dolmabahçe Mutabakatı'na yeniden dönülmesi talepleriyle, 49'uncu kez Dolmabahçe Sarayı önünde bir araya geldi. Anneler, "Analar savaşa geçit vermeyecek" pankartını açarak, "Dolmabahçe'de devrilen masanın yeniden kurulmasını istiyoruz" ve "Kadınlar savaş istemiyor" yazılı dövizleri taşıdı. 

ANNELER: BİZDEN GERÇEĞİ GİZLEYEMEZSİN

Barış Anneleri'nden Emine Erbek, eylemdeki konuşmasında, muhalif televizyon ve radyoların kapatılmasına tepki göstererek, gerçeklerin asla karartılamayacağını söyledi.
Erbek, şöyle dedi: "Televizyonları ve radyoları kapatan Tayyip Erdoğan, kulağımızı, gözlerimizi, ağzımızı kapatamaz. Çünkü biz bu savaşın birer şahidiyiz, gerçekleri başkalarından gizleyebilirsin, ama Kürtlerden, Alevilerden gizleyemezsin. Biz yılardır ne çektiğimizi biliyoruz ama buna rağmen burada savaş bitene kadar barış için bir araya geleceğiz."

'AKP NORMAL ŞARTLARDA İKTİDARINI SÜRDÜREMEZDİ'

Barış Anneleri'nin oturma eylemine katılarak destek veren emekli öğretmen Mirzalı Yener de, "İnsanlar bir şeylerini niçin saklar? Niçin halk duysun istemez? Demek ki kötü şeyler yapacaklar ki insanlar duymasın" dedi. Yener, AKP hükümetinin normal yollardan iktidarını sürdürmesinin mümkün olmadığı için muhalifleri susturmaya çalıştığını vurguladı.
Yener, "Biz istiyoruz; çocuklar ağlamazsın, anneler yanmasın, çocuklar öksüz kalmasın. Onun için burada oturuyoruz ve savaş bitene, barış gelene kadar burada oturmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

'DÜNYA KADINLARA KALSAYDI...'

Eyleme destek veren Ressam Sedef Adakapılı ise şunları belirtti:
Destek verdiği eylemde yaptığı konuşmada "Dünya kadınlara kalsaydı bu savaşlar olmazdı. Her şey erkeklerden kaynaklanıyor, Biz anneler doğuruyoruz, öldürmüyoruz. İnsan yarattığı bir şeyi tekrar yok etmek istemez."