Barış Annelerine polis saldırısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Amed’de nöbet eylemine başlayan Barış Annelerine polis saldırdı.

KJA öncülüğünde "Önderliğime, toprağıma ve özgürlüğe sahip çıkıyorum" şiarıyla başlatılan kampanya kapsamında Amed, Siirt), Batman, Antep ve Urfa’dan Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Amed'e gelerek Sümer Park'ta, 24 saatlik "Özgürlük Nöbeti" eylemi için bir araya geldi. Eylem nedeniyle parkı ablukaya alan polisler, açıklama ve oturma eylemi yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Tehdide rağmen HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Dilek Öcalan'ın da katılımıyla açıklama yapıldı. 

‘ÖCALAN DÖRT DUVAR ARASINDA MÜCADELE VERİYOR’

Anneler adına konuşan Habibe Dışkaya, Öcalan'dan haber alınamadığına vurgu yaparak, Türkiye'de katliamlar ile dolu bir sürecin yaşandığını söyledi. Öcalan üzerindeki belirsizliğin kaygılarını arttırdığını dile getiren Dışkaya, "Öcalan barış için dört duvar arasında mücadele veriyor. Biz de anneler olarak, onun yolunda barış için mücadele edeceğiz" dedi.

Anne Dışkaya'nın açıklama yaptığı esnada polisler müdahale ederek, "Bu kadar yeter" deyip kamera ve fotoğraf makinelerini engelledi. Anneler engellemeye zılgıtlar eşliğinde "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile tepki gösterdi.