Barzan’da hayatını kaybeden 5 gerillanın kimlikleri açıklandı

Türk ordusunun Barzan bölgesine yönelik gerçekleştirdiği işgal girişimi sırasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 5 kadın gerillanın kimlikleri açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 28 Eylül günü Barzan bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen 5 YJA-Star gerillasının kimliklerini açıkladı.

Açıklamada, gerillalara ilişkin şu değerlendirme ve bilgiler yer aldı:

27 Eylül günü işgalci TC ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı Barzan mıntıkasında başlattığı operasyon kapsamında gerilla güçlerimiz ile düşman güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmış ve yaşanan çatışmalarda 28 Eylül günü 5 YJA Star gerillamız düşmanın ilerlemesini engellemek için kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. 

YJA Star gerillalarımız, Ronahi Sterk, Amara Zilan Ararat, Jînda İmralı, Asmin Botan ve Berivan Amara arkadaşlarımız, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Barzan mıntıkasını hedefleyen operasyonda yaşanan çatışmada son mermilerine kadar savaşmış ve düşmanın ilerlemesini durdurmuşlardır. Her beş kadın arkadaşımız Kürdistan’ın farklı parçalarında ve şehirlerinde dünyaya gelmiş ve gençlik yıllarında Kürt Özgürlük Mücadelesi saflarında yer almışlardır. PKK’nin ulusal bir hareket olduğunun da bir göstergesi olan beş kadın arkadaşımız da dağlarda birbirlerini tanımış ve özgürlük yolunda ortak ruh temelinde hareket etmişlerdir. Önder Apo’nun kadın özgürlük çizgisinin birer militanı olma temelinde mücadele yürüten Ronahi, Amara, Jînda, Asmin ve Berivan arkadaşlarımız Kürdistan’ın neresinde olursa olsun halkımıza dönük gelişen tüm saldırılara karşı direnmeyi kendilerine esas almışlardır. Kürt ulusal ruhunun her zaman canlı tutulduğu mücadelemiz içerisinde, bu duruşa denk katılım gösteren her beş arkadaşımız, en son Zagroslarda düşmanın binlerce askerle yaptığı operasyona karşı fedaice bir duruş sergileyerek TC’nin işgal girişimlerine dur demişlerdir. Barzan mıntıkasında gelişen operasyon ile Güney Kürdistan’ı hedef alan Türk Devletine karşı Kürt kadının Zilan ve Beritan direnişçi geleneğinin birer temsilcisi olarak direnen arkadaşlarımız gerillanın her yerde ne pahasına olursa olsun halkımızı savunacağını bir kere daha göstermişlerdir. HPG olarak canları uğruna Kürdistan’ı savunarak şehit düşen Ronahi, Amara, Jînda, Asmin ve Berivan arkadaşlarımızın şahsında halkımızı her yerde savunacağımızın sözünü bir kere daha veriyor ve başta şehit arkadaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz.

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

 

Kod Adı: Amara Zilan Ararat
Adı Soyadı: Seda Acar
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: İpek - Seyithan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2017 / Barzan

 

Kod Adı: Asmin Botan
Adı Soyadı: Berçem Aslan
Doğum Yeri: Manisa
Anne - Baba Adı: Zübeyde - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2017 / Barzan

 

Kod Adı: Berivan Amara
Adı Soyadı: Dilan Karadağ
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Figen - Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2017 / Barzan

 

Kod Adı: Jinda İmralı
Adı Soyadı: Meroş Muhammed
Doğum Yeri: Afrin
Anne - Baba Adı: Azime - Abdulhennan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2017 / Barzan

 

Kod Adı: Ronahi Stêrk
Adı Soyadı: Zeynep Remo
Doğum Yeri: Halep
Anne - Baba Adı: Emine - Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2017 / Barzan