Basel’de açlık grevlerine dikkat çekildi

İsviçre’nin Basel kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine destek eylemi gerçekleştirdi.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla Basel Kanton Parlamentosu önünde bir araya gelen eylemciler burada sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. Almanca bildirilerinde dağıtıldığı eylemde “Kadınlar Abdullah Öcalan’ı özgürleştirmek için eylemdeler” pankartı açıldı ve Öcalan posterleri ile PKK bayrakları taşındı.

Yaklaşık yarım saat süren sessiz oturma eyleminin ardından Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına bir konuşma yapan Hüseyin Yeter, Leyla Güven öncülüğünde 4 Parça Kürdistan’da, Türkiye zindanlarında ve Avrupa ülkelerinde verilen mücadelenin önemine değinerek, “Mücadeleyi zafere taşıyabilmek için mücadeleyi daha da yükseltmeliyiz. Süresiz ve kesintisiz eylemlerle her gün alanlarda olmalıyız” diye konuştu.

1 Mart Cuma günü saat 18:00’de merkez tren istasyonu önünde yapılacak olan eyleme çağrının ardından eylem “Bijî berxwedana Leyla û zindanan” sloganlarıyla sonlandırıldı.