Basel’de Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemi

İsviçre’nin Basel kentinde kayıp yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda her Cumartesi günü bir araya gelen Cumartesi Anneleri ile dayanışmak ve eylemlerine destek vermek için oturma eylemi düzenledi.

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü eylemine saldırılması ve ardından yasaklanmasını protesto etmek amacıyla HDK-Basel Kadın Meclisi her cumartesi günü eylem yapma kararı almıştı.

Claraplatz’da gerçekleştirilen eylemde, “Kayıplar bulunsun, hesap sorulsun” pankartı önünde kayıpların fotoğrafları ile karanfiller taşınandı. İnsan hakları aktivisti Mine Nazari, 12 Eylül 80 darbesinin ardından kaybedilen Cemil Kırbayır’ın hikayesini anlattı.

İsviçre Sosyal Demokrat Parti Basel Milletvekili Mustafa Atıcı da eyleme katılarak destekledi.

Cumartesi Annelerinin eylemini selamlayan Atıcı, “Türk devletinin barış içerisinde kayıpların akıbetini soran insanlara pervasızca saldırıp, gözaltına olarak işkence yapmıştır. Bizler Avrupa’da yaşayan insan hakları savunucuları olarak Cumartesi insanlarıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Eylemde ayrıca kötü çalışma koşullarına karşı greve giden, direnen ve saldırıya uğrayan İstanbul 3. Havalimanı işçilerinin eylemi de selamlandı.