Basel’de ‘Kadına yönelik şiddet politiktir’ paneli

Basel’de düzenlenen bir panelle kadına yönelik şiddetin politik olduğuna dikkat çekilirken, buna karşı her alanda kadın mücadelesinin büyütülmesi gerektiği çağrısı yapıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından “Kadına yönelik şiddet politiktir” şiarıyla başlatılan 1 yıllık kampanya kapsamında İsviçre’nin Basel kentinde bir panel düzenlendi. İsviçre Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen panele çok sayıda kadın katıldı.

Panelde söz alan Kürt siyasetçi Medya Serhat, TJK-E başlatmış olduğu ‘Kadına yönelik şiddet politiktir’ kampanyasının ayrıntılarına değinerek konuşmasına başladı. Kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe toplumsal her alanda kendisini daha güçlü bir şekilde hissettirdiğine vurgu yapan Serhat, eril egemenlikçi sistemin varlığının kadına yönelik şiddeti daha da derinleştirdiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddete karşı toplumsal bütün alanlarda güçlü mücadele yürütülmesi gerektiğini ifade eden Serhat, bütün çalışmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin esas alınması gerektiğini dile getirdi. Serhat, “Her kadın ve her erkek kendisini ataerkil sistemin şiddet sarmalından kurtarmalıdır” dedi.

TJK-E’nin Avrupa başlattığı kampanyanın önemine değinen Serhat, bu kampanyanın yaşamın her alanında hayata geçirilmesi ve kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiği çağrısı yaparak konuşmasını tamamladı.

Panel yapılan konuşmaların ardından soru ve cevaplarla son buldu.