Batman'da Leyla Güven'in eylemi selamlandı-YENİLENDİ

25 Kasım etkinlikleri kapsamında TJA Aktivistleri, tutsak kadınlara mektup gönderdi, Barış Anneleri Meclisi ise, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in açlık grevi eylemini selamladı.  

Batman ve ilçelerinde 25 Kasım Dünya Kadına yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yapılan eylemler sürüyor. Bu kapsamda Barış Anneleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Anneler adına konuşan Barış annesi Şükran Sincar, kadına yönelik şiddeti kınadıklarını belirterek, cezaevinde tutuklu bulunan Leyla Güven'in eylemini selamladıklarını ifade etti. L Şükran, Güven'in mücadelesini sahiplendiklerini de sözlerine ekledi.

TUTSAKLARA KART GÖNDERİLDİ

Kadınlar  Merkez PTT binası önünde giderek, alkışlar eşliğinde tutsak kadınlara mektup gönderdi. PTT önünde kısa bir açıklama yapan Barış Anneleri Meclisi’nden Şükran Çelebi, tutuklu kadınların iradesini sahiplendiklerini ve onlarla dayanışmak için mektup gönderdiklerini vurguladı.

Kadınlar, Batman'da işkence edilerek katledilen Amine Demirtaş’ın mezarı başında anma gerçekleştirdi. 

Mardin Kadın Platformu da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında cezaevlerinde bulunan kadın tutsaklara kart gönderdi.