Bedran Cudi ve yoldaşları son yolculuklarına uğurlandı

Gerilla komutanı Bedran Cudi ve yoldaşları bugün düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

22 Nisan günü Amediye kırsalında Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında yaşamlarını yitiren gerilla komutanı Sait Tanıt (Bedran Cudi) ve oğlu Mehmet Tanıt ile Murat Atak (Zeki), Osman Arzu ve Abdülkerim İzer adlı milisler Mexmur'da toprağa verildi.

Bugün sabah saatlerinde, yaşamını yetirenlerin cenazeleri Şehit Rüstem Cudi Kampına getirildi. Burada gerçekleştirilen törene HPG Mexmur-Kerkük eyalet komutanı Bawer Serhat, Mexmur- Kerkük YJA-Star eyalet komutanı Raperin Gabar, kamp yönetiminden Ferat Botan ve yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ

Mexmur - Kerkük eyalet komutanı Bawer Serhat törende yaptığı konuşmada "Türk devletinin böyle alçakça saldırılarla yoldaşlarımız şehit etmelerine asla sesiz kalmayacağımızı belirtiyoruz” diyerek şunları belirti: “Evet Bedran gibi değerli yoldaşlarımız şehit oldular ancak düşmanımızda şunu bilmeli ki hiç bir şehidimizin kanı yerde kalmayacak ve halkımızın huzurunda söz veriyoruz ki bu kahraman şehitlerimizin intikamını mutlaka alacağız."

ÖNDER APO’NUN BAŞI SAĞOLSUN

Yine törende söz alan, yaşamını yetirenlerin aileleri ise "Acılarımız her ne kadar büyük olursa olsun asla yıkılmayacağız ve faşist Türk devletine boyun eğmeyeceğiz, bu ne ilk ne de son şehitlerimizdir" dedi. Aileler adına konuşmalarda "Önder Apo'nun başı sağ olsun, Kürt halkının başı sağ olsun. Sonuna kadar direneceğiz" ifadelerine yer verildi.

Gerçekleşen cenaze merasimin ardından yaşamını yetirenler Mexmur mezarlığında binlerce kişinin intikam sloganlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.