Belçika’nın Liege kentinde, 14 Ekim şehitleri anıldı

Belçika’nın Liege kentinde Şehit Ronahi Kadın Meclisi, 14 Ekim Şehitleri anıldı.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan TJK-E’den Songül Ömürcan, “14 Ekim şehitleri, mücadele ve mücadelenin bir çizgi haline dönüşmesi demektir. Ekim ayı şehitleri, bu gerçekliği yaratanlardır.

Ekim Ayı şehitlerinin için şunu söyleyebiliriz. Birincisi ihanet ve işbirlikçi çizgi karşısında direniş mücadele ve demokratik değerlerinin yiğitçe ve sosyalistçe sahiplenilmesidir. İkincisi Ekim ayı şehitlerinin enternasyonalist özelliğidir. Bu çizgi halkların kardeşliği, eşitlik ve özgürlük idealidir” dedi.

Ekim ayında şehit düşen Sanem Beritan, Helin Çerkez, Andrea Wolf, Gülnaz Ege’yi de anan Ömürcan, şöyle devam etti: “Ekim ayı şehitleri denilince akla fedailik gelir. Bu Arin Mirkanlar ve Revan Kobani demektir. Faşizme karşı Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının umudu ve aydınlık yüzü olmuştur. Şehitler vasiyeti özgürlük hareketinin birer çizgi yaşam tarzı haline gelmiştir. Bu bütün bunların yaratımı ve korucusu olan Önder Apo’nun felsefesi ve düşüncesidir. Herkesi Önder Apo etrafında kenetlemeyi çağırıyoruz.”

Anmada Şehitler Komitesi’nden Sultan Ugraş ve Ayşe Arslan da birer konuşma yaptı. Anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.