Adigey ve Kleve'de şehit anması-YENİLENDİ

Rusya Federasyonuna bağlı Adigey Özerk Cumhuriyetinde faaliyet yürüten Kürt Kadın Organizasyonu-Beritan, PKK gerillası Gülnaz Karataş’ı (Beritan), şahadetinin 25. yıldönümünde andı. Almanya'nın Kleve kentinde de şehit anması yapıldı.

Adigey Kürt Kültür Otonomisi binasında yapılanma toplantısı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Toplantıda Kürt Kadın Organizasyonu yönetim üyesi Mizgin Jinda “Beritan Kürt Kadın tarihinde nasıl direnişi simgeliyorsa aynı zamanda bize direnişi de öğreten bir semboldür. Kürt kadınları mücadeleleriyle ortaya koyduğu direniş ile Beritan’ın direniş çizgisine sahip çıkıyor” dedi.

Anma toplantısından sonra Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi'nde 12 Eylül Darbesi'nin ardından yaşanan vahşete karşı PKK'li tutsakların direnişini konu alan '14 Temmuz' filmi izlendi.

KLEVE

Kleve'de Kürt Kadın Komisyonu tarafında, Berîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim ayı Şehitleri anıldı.

Yapılan etkinliğe gerilla akrabaları, Şehit Aileleri ve Kürt siyasetçilerinin bulunduğu 100’e yakın Kürdistanlı katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğine katılan Êzidî Kadın İnisiyatifi, Kleve Cami Eş başkanı Ahmet Polat, Emmerich DKTM adına Hanife Kozik ve YJK-E adına Asmin Amara ve Kürt siyasetci Osman Ergin birer konuşma yaptılar. Anma sonunda sinevizyon gösterimi yapıldı.