‘Bêrîtanlaşmak; toplumun, kadınların ve ülkenin zafer gücüdür’

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, Gülnaz Karataş (Beritan) şahsında Ekim ayı şehitlerini andı.

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı, ‘’Kuzey Kürdistan’dan Rojavaya, Şengal’den Güney Kürdistan’a ve Rojhılat’a kadar dört parça Kürdistan da sürmekte olan meşru savunma direnişinde Kürt kadının ortaya koyduğu Bêrîtanlaşma çizgisi bölge ve dünyayı etkileyen bir düzeye ulaşmıştır’’ dedi.

‘’Kadın özgürlük mücadelemizde 25 Ekim ordulaşma ve komutanlaşma çizgimizin ivmesini temsil etmektedir’’ ifadesiyle başlayan YJA STAR açıklaması şöyle:

‘’Gülnaz Karataş (Bêrîtan Hêvî) yoldaş ve Ekim ayı şehitlerimiz Azîme, Meryem, Gurbetelli Ersöz, Canda Türk, Hêlîn Çerkez, Ronahî Alman yoldaşların mirasları bugün Nalîn Mûş, Hêlîn Mûrat, Jînda Özgür, Devrîm Amed, Nujîn Artos, Tekoşîn Amed, Gülnaz Ege ve daha birçok kahraman şehidimizin anısıyla yükselmektedir. Bêrîtan yoldaş şahsında Ekim ayı şehitlerimizi ve tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 21.yüzyılında kadın özgürlük çizgisinde Önderliğimizin, kadınların, halkımızın ve tüm insanlığın özgürlüğünü kazanma temelinde zafer sözümüzü yeniliyoruz.

Bêrîtan yoldaş Kürt kadının asi direngen özünün ancak ve ancak Önder Apo’nun geliştirdiği özgürlük mücadelesiyle başarıya ulaşabileceğini kendi şahsında en güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Önderlik felsefesiyle bilinçlenen kadının özgürleştiği, örgütlenerek, ordulaşarak komutanlaştığının hakikatinin sembolü olmuştur. Bêrîtan yoldaş sistemin her türlü gericiliğine, sömürgeciliğine, faşist saldırılarına, işbirlikçi, teslimiyetçi-ihanetçi güçlere karşı kadın özgürlük çizgisinde mücadeleyle başarının ve zaferin komutası olmuştur. Bu anlamda Bêrîtanlaşmak; toplumun, kadınların ve ülkenin öz savunma ve zafer gücü olmaktır. Kuzey Kürdistan’dan Rojavaya, Şengal’den Güney Kürdistan’a ve Rojhılat’a kadar dört parça Kürdistan da sürmekte olan meşru savunma direnişinde Kürt kadının ortaya koyduğu Bêrîtanlaşma çizgisi bölge ve dünyayı etkileyen bir düzeye ulaşmıştır. Üçüncü dünya savaşının sürmekte olduğu Kürdistan ve bölgemizde DAİŞ gibi barbar bir güçten bölgesel ve uluslararası tüm güçlere karşı mücadele ve başarının Bêrîtanca direnen kadın gerçekliğiyle mümkün olduğu dost düşman herkesin tanıklık ettiği bir hakikat olmuştur.

Bu anlamda bir kez daha Bêrîtan yoldaş’ın komutası altında YJA Star meşru savunma güçleri olarak Önderliğimizin özgürlüğünü, halkımızın, kadınların ve tüm ezilenlerin özgürlüğünü kazanma temelinde tüm şehitlerimize bağlılık sözümüzü yineliyoruz.’’