Berlin'de 8 Mart gecesi

8 Mart etkinlikleri kapsamında Berlin'de bir gece düzenlendi.

DEST-DAN Berlin Kadın Meclisi, CİK Kadın Komisyonu, Jinên Ciwanên Azad, Êzidî Kadın Meclisi ve PYD Kadın Komisyonu tarafından organize edilen geceye büyük bir katılım oldu. Gecenin yapıldığı salona 'Efrîn’i savunmak, kadını savunmaktır! Faşizme geçit yok!” pankartı, YPJ, YPG bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Paris şehitlerinin resimleri asıldı.

Devrim ve özgürlük şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından başlayan gecenin zengin kültür programında; Koma Vejin, Kewe, Sevgi Yurtsever, Govend ve Naurin sahne aldı. Sanatçıların yorumladıkları parçalar ve Kewe'nin esprileri alkışlarla karşılandı.

 “Jin jiyan azadi” ve “Biji bexwedana Efrîne” sloganlarının atıldığı gecede yapılan konuşmalarda Efrîn direnişinin daha çok sahiplenilmesi, Efrin'i savunmanın kadın devrimini savunmak olduğu ve Berlin'de yapılacak 8 Mart haftası erkinliklerine güçlü katılım çağrısı yapıldı.

8 Mart haftası etkinliklerinin Berlin'deki programı:

7 Mart saat 16.00 da Berlin NAV-DEM'de Jinên Ciwanên Azad’ın organize ettiği seminer.

8 Mart yürüyüşü: Yer U Bahn Schlesisches Tor. Saat: 16.00

9 Mart panel: Aquarium-Kreuzberg. Saat: 18.00 Organize: DES-DAN Berlin Kadın Meclisi ve Alman kadın kurumları. Panele Nilüfer Koç konuşmacı olarak katılıyor.