Berlin’deki açlık grevi 5. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için Berlin’de 19 kişiyle devam eden açlık grevi 5. güne girdi. Eylemcilerin katılımıyla Kadına yönelik şiddet politiktir, o sen de olabilirdin” konulu bir seminer gerçekleşti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde  “Kadına yönelik şiddet politiktir, o sen de olabilirdin” adıyla bir kampanya başlatmıştı.

Kampanya çerçevesinde Almanya’nın başkenti Berlin’de bir seminer düzenlendi. NAV-DEM derneğinde gerçekleşen seminere kalabalık bir kitle katıldı. Seminerde Kürt kadın siyasetçi Jinda Nurhak kadına karşı şiddeti ve buna karşı Kürt özgürlük hareketinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Seminerde Berlin Halk Meclisi Eş Başkanı Yeko Ardil’in de konuşmacı olduğu seminerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi eylemini sürdüren aktivistler de katıldı.

NAV-DEM derneğinde 19 aktivistle devam ve bugün 5. güne giren açlık grevi eylemini Berlin Eyaleti milletvekili Hakan Taş da ziyaret ederek destek verdi. Açlık Grevi Tertip Komitesi Berlin’deki deki eyleme daha fazla duyarlılık gösterilmesi için çağrı yaparken, eylemcilerin katılımıyla etkinler de devam edecek.

Açlık grevi eylemcileri bugün de saat 13.00’de Berlin Eyalet Meclisi’nde grubu bulunan grupları ziyaret edecekler. Parti temsilcileriyle yapılacak görüşmenin ardından Saat 15.00’de eylemcilerin öncülüğünde Federal Meclis’in önünde bir miting gerçekleşecek.