Berlin ve Duisburg’da şehit anması

Almanya’nın başkenti Berlin ile Duisburg kentlerinde Ekim ayı şehitleri anıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Ekim ayı şehitleri anıldı. Dest-Dan kadın meclisinin düzenlediği anmaya aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu 100’den fazla kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada şehit annelerinden Şemse Kılıç ve Gozê Çalkan birer konuşma yaptı. Kılıç, “Kızım Berlin’den gittiğinde bana ‘Ana şehit düşersem sana bu haberi getirecek olan arkadaşlarımı sakın üzme’ diye rica etti. Ben de hep sözümde durdum” diye konuştu.

Daha sonra ise TJK-E aktivisti Nupel Munzur söz aldı. Ekim ayı şehitlerine ilişkin Munzur şöyle konuştu: “Ekim ayı şehitlerinden, özellikle Beritan’ın çok iyi anlaşılması gerekiyor. Beritan çizgisi iyi anlaşılsaydı, Güney Kürdistan’da kavranmış olsaydı, Güney Kürdistan’da yaşanan teslimiyet Kürdistan tarihine yazılmazdı. Çünkü Beritan çizgisinde Önderliği esas alma ve direniş var. Teslimiyet asla yoktur. Şimdi her zamandan daha çok Beritan çizgisine ve ruhuna ihtiyaç var.”

Anma, Safiye Erol’un Beritan ve Ekim ayı şehitleri anasına bir şiir okumasıyla devam etti. Hozan Bengi de Beritan adına beslenen bir şarkıyı seslendirdi.

Ekim ayı şehitleri anması sinevizyon gösterimi ve “Şehit namirin” sloganlarıyla devam etti.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Ekim ayı şehitleri anıldı.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Şehit Aileleri Komisyonu tarafında Şehit Berîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim ayı şehitlerini anmak için DDKTM’de bir etkinlik düzenlendi.

Anma, Kürdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından da Duisburg KDTM Meclisi adına Eşbaşkan Şahin Çelebi bir konuşma yaptı.

Anmaya, gerilla akrabaları, şehit aileleri, ve Kürt siyasetçilerinin bulunduğu 100 yakın Kürdistanlı katıldı.

KOMAW adına Resul Dersim, YJ-E’den Çiçek Qamişlo ve KCDK-E Divan üyesi Ahmet Kobanê’nin konuşması ile devam eden anmada sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Duygulu anların yaşandığı anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.