BM’ye Maxmur dosyası verildi

Köln/Bonn Kadın Meclis'i Almanya'nın Bonn kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Konseyine Maxmur’a uygulanan ambargo ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin bir dosya verdi.

Bonn ve Köln kadın meclislerinin organize ettiği eylemde Maxmur’a yönelik uygulanan ambargo protesto edildi.

BM adına bir temsilci eylemcilerin yanına geldi. BM Temsilcisini karşılayanlar KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Fed-Med Eşbaşkanı Ayda Kılıç ve Köln Viyan Kadın Meclisi üyesi Feride Halitoğlu karşıladı.

Burada yapılan görüşmede BM'nin denetimi altında olan Maxmur Kampı'na iki aydan fazla bir süredir hukuksuz bir ambargo uygulandığını, BM'nin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirtildi

Heyet, Maxmur'daki ambargonun bir an önce kaldırılması için BM'nin acil olarak devreye girmesini isteyerek bir dosya sundu.

Bunun üzerine BM temsilcisi durumu bu hafta içinde New York'taki BM Genel Sekreterliği'ne ileteceklerini söyledi. BM Temsilcisi, Kürdistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili kendi binaları önünde sık sık haklı olarak eylemler yapıldığını, fakat istisna olarak bu eylemin talebi için derhal girişimde bulunacaklarının altını çizdi.