‘Böyle gitmez’ diyen kadınlar: Özgür bir yaşam için direneceğiz!

HDP’li kadın vekiller ve yöneticiler “Bu böyle gitmez kadınlar izin vermez” kampanyasına ilişkin görüşlerini ifade ederek, kadınların geleceklerini ve özgürlüklerini korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin "Böyle gitmez, kadınlar izin vermez" sloganıyla başlattığı ve 25 Kasım'a kadar sürecek olan kampanya çerçevesinde yaptığı etkinlikler kadınlardan tam destek alıyor. İstanbul’da açıklanan eylem takvimi ve kampanya deklarasyonunun ardından güçlü bir şekilde etkinliklere başlayan HDP’li kadın vekiller ve yöneticiler Türkiye ve Kürdistan kentlerinin hemen hepsinde kadınlarla buluşuyor. OHAL, KHK, kadın düşmanı politikalar, kadın soykırımı ve kadın mücadelesinin tartışıldığı etkinliklerde “Faşizmi ve tek adam rejimini durduracağız” mesajı veriliyor.

HDP’li kadın vekil ve yöneticiler ise kısa zamanda çok büyük etki yaratan kampanyaya ilişkin şunları söyledi:

KEMALBAY: KADINA KARŞI ŞİDDETE ‘DUR’ DİYELİM

AKP'nin 16 yıllık iktidarı boyunca kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı ve çocuk istismarların arttığına değinen HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, "Kadına karşı şiddete dur diyelim durdurulalım. Kadınların yüzyıllık kazanımları, özgürlükleri, siyasi iradeleri ellerinden alınıyor, yok edilmeye çalışılıyor. Kampanyamız 'bu böyle gitmez kadınlar izin vermez' diyor" dedi.

KONCA: ÖZGÜRLÜK İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİK

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ise şöyle dedi: "Biz özgürlüğü seviyoruz, çünkü özgürlük için mücadele ettik, ciddi bedeller ödedik. Erkek egemenliğinin meşrulaşmasını istemediğimiz için biz kadınlar ‘bu böyle gitmez kadınlar izin vermez’ sloganını alanlarda haykırıyoruz."

TAŞDEMİR: KADINLAR GELECEĞİNİ KORUYACAKTIR

"Kadınların geleceğini karanlık zihniyete kurban etmeyeceğiz" diyen HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Kadınlar hem geleceğini, hem özgürlüklerini, koruyacaktır. Hayatımız şiddetle tamamen çevrilmiş durumda. Özelikle AKP ve saray iktidarının son uygulamaları ile bu daha fazla arttı. Buna yönelik 'bu böyle gitmez kadınlar izin vermez' diyoruz. Kadınlar her alanda direnmeye devam edecektir" diye belirtti.

BECERİKLİ: DİRENEN KADINLAR VAR OLACAK

Kadın düşmanı zihniyete karşı direnen kadınların var olacağını söyleyen HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, kadınları kampanyaları etrafında kenetlenmeye çağırdı. Becerikli şunları dile getirdi: "Türkiye'nin bu gidişatına özgürlük mücadelesi veren kadınların dur demesi gerekiyor. Aksi taktirde Türkiye'nin bu durumu ve oluşacak zarlara en çok kadınlar acı çekerek katlanmak zorunda kalacaktır. Kadınlar el ele tutarak aynı kulvarda bu amaç için mücadele ederlerse başaracaklarını biliyorum."

BİRLİK: TÜM POLİTİKALARI ÇÜRÜTME ZAMANI

Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, "Yaşamın temel taşı kadınlardır. Kadınlara yönelik tüm politikaları çürütme zamanı. Kadına yönelik şiddetin saldırının dozu gittikçe artıyor. Biz yeni bir yaşam için, özgür bir yaşam için, tüm kadınlarla kol kola direneceğiz. 'Böyle gitmez kadınlar izin vermez' diyoruz" şeklinde konuştu.

BEŞTAŞ: KADINLAR HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA DUR DİYECEK

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise şöyle belirtti: "Kadınlar işkenceye, zulme, zorbalığa, tecride izin vermez. Kadınlar her türlü ayrımcılığa dur diyecek. Çünkü bu toplumda en büyük haksızlığı, hukuksuzluğu, zulmü ve zorbalığı kadınlar görüyor. Biz kadınlar buna karşı sesimizi birleştirsek bu kirli kadın düşmanlığı politikalarını durduracağız, buna yürekten inanıyoruz."