Bologna'da 3 fidanı binlerce kişi andı

Paris'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için İtalya'nın Bologna kentinde binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş yapıldı.

“Rojava devrimiyle birlikte, kadın, yaşam, özgürlük” sloganıyla yapılan yürüyüşün organizesinde Rete Kurdistan, Rete Jin, Jineoloji İtalia, Non Una Di Meno, Ya Basta ve Labas başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü siyasi parti, öğrenci dernekleri ve sendika yer aldı.

Emilia Romagna, Modena, Parma, Firenze, Padova gibi çevre kentlerin yanı sıra Roma'dan da katılımın olduğu yürüyüş saat 15:00'de 20 Settembre Meydanı'nda başladı.

Kortejinin en ön sırasında kadınların yer aldığı yürüyüş Las Tesis dansını 3 kadın devrimciye uyarlayan Jineoloji İtalia ve Non Una Di Meno üyelerinin sergilediği performansla başladı. Performansta Erdoğan'a atfen “katil, işgalci, diktatör sensin” sözleri dikkat çekti.

Paris'te katledilen üç kadın devrimciden Sakine Cansız'ın “Bu hayat bana aitse o zaman yaratmak için mücadele etmeliyim” sözünün İtalyanca yazıldığı pankartın en önde taşındığı yürüyüşte her üç kadın devrimcinin fotoğrafları, YPG, YPJ ve PKK bayrakları taşındı.

İtalyan kadınlar sık sık “Kürt dağlarından şehrimize kadar kadın yaşam özgürlük” sloganını attı. Maggiore Meydanı'na doğru olan yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda 3 kadın devrimcinin Kürt kadınına dönük katliamın tüm kadınlara dönük bir saldırı olduğu kaydedildi. Kürt kadınlarının Rojava devrimiyle birlikte tüm dünyadaki kadın hareketlerine örnek olduğuna dikkat çekildi. Yürüyüşe Kürt renkleri ile katılan Murga adlı sokak sanatçıları da kendi performanslarıyla yürüyüşe renk kattı. Yürüyüşte İtalyan kadınların NO TAV adlı hareketin aktivisitlerinden Niccola Dosi ile dayanışmak amacıyla hazırladığı pankart da en önde taşındı.

Halaylar ve sloganlar eşliğinde Pizza Maggiore'ye kadar devam eden ürüyüş LasTesis performansının bir kez daha sergilenmesiyle sona erdi.